Nova premijera u vranjskom teatru: Crvenkapa ili kako da nikog ne povrediš FOTO/VIDEO

Potrudili smo se da, kroz klasičnu priču o Crvenkapi odnosno bajku Braće Grim, koja je osnov, provučemo i neke motive koji su važni u današnje vreme - osvrt na vršnjačko nasilje, nasilje na internetu i slične teme, rekao je u petak u Vranju Bojan Jovanović, umetnički direktor Pozorišta Bora Stanković.

Jovanović, koji se pojavljuje u ulozi reditelja četvrte ovosezonske premijere u vranjskom teatru, dodao je na konferenciji za medije da je ova predstava kompletno rađena domaćim teatarskim snagama, bez angažmana stvaralaca sa strane.

"Ceo autorski i tehnički tim čine zaposleni u našem pozorištu, kao i ansambl.

Za mesec i po dana imalo smo veoma lep i lagan proces, a posebno mi je drago što smo svi zajedno učestvovali u procesu stvaranja ovog komada, počev od dramatizacije", kazao je Jovanović.

Glumac Marko Petričević, koji će se u komadu pojaviti u ulozi dečaka, ali i lovca, konstatovao je da je danas postalo veoma teško raditi za decu.

"Bojan je veoma vodio računa o tome da ovom predstavom ne povredimo bilo koga.

Da nam ne promakne nešto što bi možda bilo protumačeno kao diskriminacija, da ne dotaknemo neke pogrešne teme.

Deca su danas vrlo senzitivna i upoznata sa raznoraznim stvarima.

Utoliko smo obazriviji kad su deca u pitanju, insistiramo da sve što im plasiramo bude urađeno na pravi način", kazao je Petričević.

I kada je u pitanju neki detalj koji predstavlja određenu vrstu negativnosti, Bojanov i naš osvrt na to je isključivo kritički", rekao je Petričević pred novinarima.

Jović: Pune sale potvrda kvalitetnog rada

Direktor vranjskog teatra Nenad Jović kazao je da očekuje kako će četvrta premijera, druga na dečjoj sceni u ovoj sezoni, biti još jedan praznik pozorišta u Vranju.

"Očekujem da će ova predstava dugo živeti na našoj sceni. Imamo pravo da se tome nadamo, prevashodno sa aspekta onoga što ovo ostvarenje nudi, a naravno i po tome kolika je bila potražnja za kartama za premijeru prethodnih dana. Premijera je već rasprodata, a i potražnja za ulaznicama za prvu reprizu je velika", kazao je Jović.

Anđela Vlajković, koja u predstavi igra Crvenkapu, zahvalila se upravi pozorišta, reditelju i velom timu na pruženoj prilici da se pojavi u još jednoj premijer vranjskog teatra.

Glumica Tamara Stošić rekla je da je veliko zadovoljstvo, ali i odgovornost raditi za decu, ali i raditi sa decom, imajući u vidu da je svojevremeno u vranjskom teatru sa rediteljem ovog ostvarenja Bojanom Jovanovićem vodila glumačke radionice.

"To je jedina specifična energija, gde vi samo uskočite u to i jednostavno zaplovite, a ta energija vas nosi dalje kroz rad na predstavi za decu.

I onda tako lagano dođete do te premijerem koja je evo sada pred nama.

Kad se mi koji radimo s decom i za decu se mnogo radujemo, a onda se i deca još više od nas raduju, jer ona stalno žele novo i novo.

Ta je želja tolika da mi ne možemo da postignemo da postavimo na scenu toliko bajki i novih ostvarenja na repertoar", rekla je Stošić.

Dramatizaciju predstave uradio je umetnički tim ovog ostavrenja.

Kostimografkinja je Dijana Dodić, scenograf Miroslav Ilić, dizajn svetla uradio je Stefan Rašić, a izbor muzike je rediteljev.

Premijera Crvenkape zakazana je za nedelju 24. decembra u 12 časova, na dečjoj sceni Pozorišta Bora Stanković u Vranju.

Igraju

Crvenkapa - Anđela Vlajković
Narator, mama, baka - Tamara Stošić
Dečak 1, vuk - Marko Nikolić
Dečak 2, lovac - Marko Petričević

Najnovije vesti