Pozorišna predstava i prijem u Gradskoj kući za goste u okviru Dana Srpske

U okviru tradicionalne manifestacije Dani Srpske u Srbiji, u Vranju su glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske odigrali predstavu Hrkači u sali vranjskog teatra, a rukovodstvo grada priredilo je prijem za gostujuću delegaciju.

Predstavu su zajedno sa domaćinima gledali i prijemu prisustvovali Dijana Grbić, v.d. direktorka Narodnog pozorišta Republike Srpske i Borislav Maksimović, saradnik za razvoj i unapređenje saradnje u prosveti, kulturi i umetnosti iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Milenković je tokom prijema kazao da se poseban odnos prema gostima iz Srpske "ogleda u tome što je Vranje pobratim sa opštinom Brod".

Podsetio je na dane jada je jedinica vojnika JNA iz Vranja 1992. godine branila Brod.

"Mnogi od njih su poginuli ili bili ranjeni.

Imamo i izuzetnu saradnju sa Trebinjem i Istočnim Sarajevom.

Zato je i cilj ove manifestacije očuvanje neraskidive veze jednog istog naroda sa obe strane Drine", rekao je gradonačelnik.

Borislav Maksimović istakao je da je suština ovog projekta, započetog pre deset godina, podsticanje saradnje između institucija i pojedinaca, u čemu je Vranje bilo partner od samog početka.

Dijana Grbić je rekla da je ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske prvi put u Vranju i zahvalila se na toploj dobrodošlici.

Projekat pod nazivom Dani Srpske u Srbiji pokrenut je 2013. godine sa idejom da se Srbiji i njenim građanima predstavi Republika Srpska i njeni potencijali.

Najnovije vesti