Posao za sto radnika u Jumkovom pogonu u Drvaru

Generalni direktor preduzeća Jumko Vranje Branislav Trajković izjavio je da će ova vranjska kompanija otvoriti proizvodni pogon u Drvaru koji će zaposliti sto radnika iz Republike Srpske.

On je, u društvu ministra odbrane Aleksandra Vulina i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika obišao pogon u izgradnji, rekavši tom prilikom da se "ideja o otvaranju pogona rodila prilikom posete predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića u septembru.

Trajković je u Drvaru pojasnio da je konkurs za posao u Jumku raspisan.

- Javilo se trista zainteresovanih radnika i do kraja novembra biće obavljen prijem - rekao je Trajković.

On je najavio da će zvanično otvaranje pogona biti 20. decembra.

- Obuku novoprimljenih radnika obaviće tehničari, inžinjeri i tehnolozi iz Jumkove fabrike u Vranju - rekao je direktor Jumka.

PRE ROKA

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je prilikom obilaska radova da će sto građana Drvara od ove fabrike "imati egzistenciju i posao".

- Njihova deca i oni imaće razloga da veruju u budućnost i da ostanu na ognjištu gde su rođeni. Vlada Republike Srbije, Ministarstvo odbrane kao resorno za preduzeće Jumko, učiniće sve da se ovde ne samo otvori pogon već da se povećava broj zaposlenih, da više radimo, da stvaramo i verujem da niko u ovome ne može da nađe ni jednu lošu stvar – naglasio je Vulin.

Dodik je kazao da je sa ministrom Vulinom mogao da se uveri "da se radovi odvijaju intenzivno, što garantuje da završetak radova biti do propisanog roka".

Najnovije vesti