Poraz rukometaša u derbiju juga: Vranje 1957 - Dubočica 30:36

Rukomataši Vranja 1957 ostaju bez pobede na svom parketu u aktuelnoj, za njih povratničkoj sezoni u Super rukometnoj ligi Srbije, jer su poraženi na svom parketu od leskovačke Dubočice 54 sa 30:36 (19:20), u utakmici 6. prvenstvenog kola.

Ako se pogleda razvoj situacije na terenu, viđena su dva različita poluvremena.

U prvom, igralo se poprilično izjednačeno i Vranjanci su sve vreme držali priključak sa znatno iskusnijim superligašem iz susednog Leskovca.

Učinili su čak i više od toga jer su dva puta vodili sa tri gola razlike (16:13 i 17:14), ali je ta prednost prokockana do kraja poluvremena i Leskovčani su, u poslednjem minutu, čak preokrenuli rezultat na 19:20 za kraj tog dela igre.

U drugom poluvremenu sasvim drugačija slika.

Već posle pet minuta igre gosti su otišli na pet golova viška (19:24), a u 41. minutu i na maksimalnih sedam golova prednosti (20:27) i tu se već nazirao epilog, s tim štu su Vranjanci u par navrata uspeli da tu razliku spuste na četiri gola.

Kao i u prošlom kolu u Zrenjaninu, gde su protiv Proletera izvukli bod (32:32), najefikasniji u redovima vranjskog tima bio je Aleksa Maksić sa 9 golova.

Samo gol manje u redovima domaćina postigao je levi bek Zlatko Rakić, dok je Miloš Čekić, pridošlica iz redova beogradskog Partizana, u svojoj prvoj utakmici za Vranje 1957 dao 5 golova.

Četiri je pridodao krilo Danilo Živković, 3 Đorđe Čolović, a jedan Ljubodrag Stevanović.

Kod gostiju je efikasniji od ostalih bio Goran Ristović sa 9 golova.

Posle 6. kola Vranjanci su deseti na tabeli Super rukometne lige Srbije sa 3 osvojena boda.

Iza njih su samo Proleter sa 2 i Ub bez bodova.

Vojvodina na čelu tabele ima 12 bodova.

U narednom kolu, Vranje 1957 gostovaće osmoplasiranom Jugoviću u Kaću.

Meč će se odigrati u subotu 21. oktobra od 19 časova.

Kaćani su u ovom kolu poraženi od Dinama u Pančevu sa 35:33.

Najnovije vesti