Po dva miliona Hanu i Surdulici za projekte u kulturi

Vranje - Dva miliona dinara odobrilo je Ministarstvo kulture Republike Srbije za sufinansiranje projekta "Han sa kulturom na ti", kojim je opština Vladičin Han konkurisala za sredstva kod ovog ministarstva u sklopu konkursa "Gradovi u fokusu".

Komisija ministarstva ocenila je da će ovaj projekat "značajno doprineti razvoju publike i decentralizaciji kulture", te da će se izdvojenim sredstvima "zaokružiti proces rekonstrukcije Centra za kulturu" u Vladičinom Hanu.

I opštini Surdulica odobren je isti iznos od 2 miliona dinara za projekat "Svi smo mo kultura" usmeren na opremanje Surduličkog kulturnog centra.

Cilj je "zaokruženje procesa rekonstrukcije" objekta koji predstavlja "nosioca kulturnog života" u toj opštini.

Kako je Vranje News već objavio na istom konkursu 6 miliona dinara odobreno je iz Ministarstva kulture gradu Vranju za projekat "Staro, staro mi dajte, ono što miriše na suv bosiljak" koji podrazumeva inoviranje i vraćanje muzejske stalne postavke Narodnog muzeja.

Ministasrtvo je ovaj konkurs raspisalo u decembru 2019. godine radi podsticanja lokalnog razvoja kroz podršku godišnjim programima kulturnih aktivnosti za 2020. godinu.

ODBIJENI

Na istom konkursu odbijeni su projekti "Kultura na tromeđi" opštine Bosilegrad, "Zajednički san" opštine Preševo i "Kultura u fokusu Bujanovca" kojim je konkurisala bujanovačka opština.

Medijski sadržaji u sklopu projekta "Eko raport" sufinansirani su sredstvima iz budžeta opštine Vladičin Han. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Najnovije vesti