Petrušević: Sledeće subote počinju građanski protesti u Vranju

Poverenik Gradskog odbora Nove Srbije Ivica Petrušević najavio je da će sledeće subote, 26. januara, u Vranju početi građanski protesti protiv lokalne i vlasti i Republici, a da će ta stranka, koja je i stožer više partija okupljenih oko Nacionalnog centra, biti samo inicijator protesta.

- Reč je o građanskom, a ne političkom protestu.

Nema političkih parola ni znamenja, nema političkih zahteva, ovo je građanski bunt protiv vlasti kojom mi građani nismo zadovoljni.

Neko mora da okrene stvar sa mrtve tačke, mi ćemo povući prvi korak - kazao je Petrušević za Vranje News, rekavši da će protest u subotu početi u 18 časova.

Nezvanično, saznaje se da će se insistirati na smenama na svim važnijim funkcijama u vrhu lokalne samouprave, pravosuđu, smeni narodnih predstavnika iz Vranja u republičkoj skupštini i ministarstvima, ostavkama direktora u javnom sektoru, kao i reviziji biračkih spiskova i otvaranju medija.

Takođe nezvanično, ostale opozicone stranke u Vranju, okupljene oko Saveza za Srbiju, biće inicijatori posebnog građanskog protesta, ali drugog dana.

Najnovije vesti