Nova Srbija pozvala opozicione odbornike da napuste lokalnu skupštinu

Povereništvo Nove Srbije u Vranju pozvalo je saopštenjem opozicione odbornike da napuste lokalni parlament u Vranju "dok se ne stvore normalni uslovi za političko delovanje" i poručila da "u tome treba istrajati sve do ispunjenja određenih uslova".

Iz Nove Srbije navode da oni, kao inovirana politička snaga i stožer novoformiranog Nacionalnog centra, imaju spisak od osam zahteva koji planiraju da ispostave vlastima, a za njihovo ispunjenje očekuju pomoć lokalne opozicije.

- Tražimo da se ponovo omogući rad redakcije Novina Vranjskih, kao i da se na stare lokacije vrate kiosci preduzetnika uklonjeni ove godine.

U pravosuđu tražimo hitnu smenu predsednika Osnovnog suda Stojadina Stankovića, raspuštanje Osnovnog tužilaštva i smenu višeg tužioca u Vranju Danijele Trajković.

Sednice skupštine treba bojkotovati i dok se ne ispita poreklo imovine naprednjačkog funkcionera Dragana Stevanovića Bosketa i dok se ne omogući svim političkim činiocima slobodan pristup programima Radio televizije Vranje.

Insistiramo na pronalaženju napadača na članove Narodne stranke u Vranju, ispitivanju finansijskih tokova u Simpu, i tražimo odgovor na pitanje da li radnici te kompanije primaju platu - kaže se u saopštenju koje je poslato redakciji.

Saopštenje za javnost potpisao je poverenik Nove Srbije u Vranju Ivica Petrušević, koji je još naveo da poziva sve stranke opozicije da se dogovore oko minimuma izbornih uslova ispod kojih se neće ići na naredne lokalne izbore.

Najnovije vesti