Nova Srbija inicira dogovor opozicije za građanske proteste u Vranju

Povereništvo Nove Srbije u Vranju oglasilo se u sredu saopštenjem u kome poziva ostatak opozicije na nivou grada Vranja na zajednički sastanak.

- Poštovani, s obzirom na to da na prethodnom sastanku nisu bili pozvani predstavnici svih opozicionih stranaka u Vranju, a i zbog nesporazuma do kojih je došlo na tom sastanku, radi dogovora o daljoj saradnji i prevazilaženja eventualnih budućih nesporazuma predlažemo da se u što kraćem vremenskom periodu ponovo svi sastanemo - navodi se u pisanom pozivu Nove Srbije koji je prosleđen i medijima.

Povereništvo Nove Srbije, kako se navodi, za novi sastanak opozicionih partija u Vranju predlaže da u okviru dnevnog reda budu razmatrene sledeće tačke:

- Pod jedan, donošenje odluke o pokretanju građanskih protesta, na kojima bi se izneli zahtevi od kojih ne bismo odustajali.

Konkretne zahteve bi usaglasili ukoliko dođe do dogovora oko organizacije istih.

Pod dva, razgovor o mogućnosti napuštanja gradskog parlamenta odbornika opozicionih stranaka radi uskraćivanja legitimiteta postojećoj lokalnoj vlasti i pod tri usaglašavanje stavova za zajednički nastup u sredstvima javnog informisanja u narednom periodu - navodi se u dopisu Nove Srbije koji je upućen svim opozicionim partijama.

- Ukoliko ste saglasni sa našim predlogom, molimo da vi odredite datum, vreme i mesto održavanja sastanka.

Smatramo da bi sastanak trebalo da održimo u što kraćem vremenskom periodu - navodi se u saopštenju koje je potpisao poverenik Nove Srbije i Nacionalnog centra za Vranje Ivica Petrušević.

Komentari

Ja licno ne verujem da ce do dogovora doci. Ovi iz Saveza za promene i ostali gledaju svoje licne interese tako da ih organizacija protesta ne interesuje. Ako krenu izgubice pogodnosti koje im daje SNS.
Za Dveri necu ni da govorim jer oni kao ne postoje. Cekaju da im Bosko pravi rejting u Vranju a za to ce se nacekaju. Zato Ivice ako si sposoban organizuj te proteste i Vranje ce da te postuje ko pravog opzicionara. S ovim oce nece SNS ima da vlada jos 100 god

Nema opozicije u ovom poltronskom gradu od pamtiveka.Par pojedinaca i to je,samo beograd ako uspe da slomi ovu sendvic botovsku iluziju

Najnovije vesti