Petrušević: Konkretizovati ciljeve i zahteve protesta

Poverenik Nove Srbije i Nacionalnog centra za Vranje Ivica Petrušević izjavio je za Vranje News da je ta politička opcija uputila "predlog za zajednički sastanak svim političkim strankama opozicije u Vranju" koje učestvuju u protestima Građanske inicijative "radi usaglašavanja budućih aktivnosti i podrške organizatorima u kanalisanju građanskog protesta".

- Protest u Vranju ima trend povećanja broja građana, ali dosad nismo čuli zahteve zbog kojih se isti održavaju.

Zato smatramo da je neophodno da se sve opozicione opcije sastanu radi usaglašavanja zahteva koje bi Građanska inicijativa na protestima iznela i od kojih ne bi trebalo odstupati do ispunjenja istih.

Trebalo bi uspostaviti sistem i kriterijume za predlaganje govornika za svaki protest, preduzeti mera radi sprečavanja eventualnih pokušaja provokacija bilo koje vrste i dogovora u vezi sa bojkotom rada Skupštine grada Vranja do daljeg - kaže Petrušević.

Kada su u pitanju zahtevi koji treba da se definišu, Petrušević predlaže "da se oni pre svega odnose na lokane probleme" a istovremeno "dogovoriti i davanje podrške zahtevima koji će biti usaglašeni na nivou centrala stranaka koje podržavaju proteste".

Nova Srbija i Nacionalni centar, dodaje Petrušević, i dalje insistiraju na svojim zahtevima.

- To su ostavka gradonačelnika i Gradskog veća Vranja, smena načelnika Gradske uprave, hitna smena direktora javnih preduzeća i ustanova, formiranje anketnih odbora sastavljenih od nestranačkih eksperata radi ispitivanja poslovanja lokalnih javnih preduzeća, rada Osnovnog i Višeg tužilaštva, kao i lustracija za sve koji su obavljanjem funkcija o 2012. godine kršili osnovna ljudska prava i počinili zloupotrebu službenog položaja - navodi Petrušević.

Komentari

Inicijativa Nove Srbije je potpuno na mestu. Ukoliko gradjani ne znaju zasto se bore njihov broj ce se smanjvati. Zato gospodo iz ostalih opozicionih stranaka ostavite sujetu po strani. Ukoliko ste nesposobni da se dogovorite, prepustite mesta stvarnim borcima za slobodu zivljenja

Protesti bez zahtevi,pa to samo mogu ljudi koji nista neznaju i koji se kriju od svoje senke,JER SU POD DIREKTNU KONTROLU I NAJSRECNIJI BI BILI DA SE NISTA NE URADI.

Ivica ako nas vodi,moze samo u propast da nas odvede .Nek je ziv i zdrav ali NIKAKO DA GA VIDIMO NA PROTESTU!!

Ha ha,nauci da pises.Dolazi svaki put ali upravu je,jer se neznaju zahtevi,koji zahtevi postoje?Pravi ste cirkus.

Najnovije vesti