PDD bi prevremene lokalne izbore u Preševu

Vranje - Iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), narodnog poslanika i njenog čelnika Šaipa Kamberija, zatražili su nove lokalne izbore u Preševu, pišu Bujanovačke.

Kao argumentaciju navode da to, navodno, "vladajuća većina nije uradila ništa za ovu najsiromašniju opštinu u Srbiji, osim zloupotreba i trošenja javnog novca na porodično-prijateljske projekte".

"Favorizovanje članova porodice, počevši od zapošljavanja rođaka, preko finansiranja projekata firmi rođaka...

To se videlo i na poslednjem projektu uređenja korita reke u Oraovici, gde je za posao izabran član uže familije visokog funkcionera skupštine.

Firma koja je dobila posao nikada se nije bavila ovakvim projektima, niti ima mehanizaciju za izvođenje potrebnih radova", tvrde iz PDD-a.

Preševom trenutno vlada Alternativa za promene, čiji je lider Šćiprim Arifi na čelu lokalne samouprave, u koalicija sa Pokretom za reforme Samija Salihua, predsednika lokalnog parlamenta.

Do promene vlasti došlo je 11. aprila ove godine, kada je nova većina smenila dotadašnju predsednicu Arditu Sinani iz PDD-a.

Iz ove, sada opozicione stranke naglašavaju da je "jasno da Arifijev i Salihuov cilj nije bio samo preuzimanje vlasti političkom trgovinom, već iznuđivanje od građana".

Kao primer zloupotrebe naveli su slučaj renoviranja kabineta predsednika, koji će građane koštati, kako kažu, 40.000 evra, a možda i dvostruko više.

"Informacija koliko će koštati renoviranja kabineta za luksuzne potrebe Šćiprima Arifija, dobijena je na insistiranje nadležnih organa.

Jer, u toku je pokušaj da se sakriju informacije vezane za ovaj projekat koji će poreske obveznike opštine Preševo zapravo koštati preko 40.000 evra, a sumnja se da je za ovaj projekat postojao aneks ugovora, kojim se vrednost radova može udvostručiti", spekulišu iz PDD-a.

Iz PDD optužuju lokalnju vlast za nerazumne troškove, a s druge strane za navodno ukidanje subvencija za poljoprivrednike "sa obrazloženjem da opština nema novca".

"Zbog svega ovoga, jedino rešenje su izbori", poručili su iz Kamberijeve stranke.

Najnovije vesti