Osumnjičeni negira da je počinio Jugetovo ubistvo

Vranje/Beograd - M.V. (34) iz Podgorice, uhapšen zbog sumnje da je u Vranju ubio Jugoslava Cvetanovića, rođenog brata Saše Cvetanovića, nepravnosnažno osuđenog za ubistvo Nikole Bojovića, izjavio je na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu u Beogradu da on nije osoba koja je u septembru 2017. u Vranju izvršila ubistvo, javio je Kurir, pozivajući se na nezvanične izvore.

- Nisam kriv, nemam nikakve veze sa ubistvom Jugoslava Cvetanovića, ali zbog torture koju sam preživeo posle hapšenja u Novom Sadu ne želim više ništa da kažem.

Braniću se ćutanjem - izjavio je, navodno, osumnjičeni M.V.

U pritvoru u Beogradu, prema nezvaničnim informacijama, pre nekoliko dana veštak antropolog iz Crne Gore posetio je osumnjičenog.

- Veštak ga je fotografisao kako bi uporedio njegove antropološke karakteristike sa osobom snimljenom sigurnosnim kamerama na dan ubistva Mila Ilića, u maju ove godine u Podgorici - rekao je sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, iz susedne države stigao je zahtev da se uzme bris M.V. kako bi se njegov DNK uporedio sa tragovima pronađenim na mestu dve likvidacije.

Uhapšen u Novom Sadu

Crnogorac, koji se dovodi u vezu sa još tri likvidacije u Crnoj Gori i Holandiji uhapšen je u Novom Sadu sredinom juna i od tada je u pritvoru.

- Kada je Cvetanović ubijen u Vranju, policija je na mestu ubistva pronašla DNK tragove koji su ubačeni u bazu. Na osnovu njih, M.V. je osumnjičen za ovo ubistvo. Međutim, dalja istraga i međunarodna saradnja doveli su ga u vezu i sa ubistvom Veselina Kalezića i Mila Ilića u Crnoj Gori, kao i Gorana Tasića Gokčeta u Amsterdamu - spekuliše se u fazi istrage.

Podsećanja radi, ubijeni Jugoslav Cvetanović rođeni je brat Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul, koji je nepravnosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog toga što je 29. aprila 2013. u centru Beograda ubio mlađeg brata Luke Bojovića, Nikolu.

Nekoliko meseci pre nego što mu je brat ubijen, Saša Cvetanović upozoravao je sud da bi njegov mlađi brat mogao biti meta.

Posle njegove likvidacije, za sudskom govornicom rekao je: "Čestitam Luki Bojoviću što mi je ubio brata".

Najnovije vesti