Osamdeset tri sata neprekidno u kući za prvomajske praznike

Policijski čas za prvomajske praznike u Vranju i Srbiji trajaće neprekidno 83 sata, odlučeno je na sednici republičke vlade.

Zabrana kretanja naredne sedmice počeće u četvrtak 30. aprila u 18 časova i trajati do ponedeljka 4. maja u 5 časova ujutro.

Tako će ovaj prvomajski praznik proteći bez klasičnih uranaka, dakle bez masovnog okupljanja, roštiljanja, bez druženja u prirodi na mestima tradicionalnog okupljanja.

Sve to dogodiće se uprkos relaksaciji određenih mera kojoj je pribegla Vlada poput pokretanja međugradskog prevoza, ponovnog početka rada pijaca u zatvorenom, frizerskih i kozmetičkih salona, teretana i fitnes klubova od ponedejka 27. aprila, dakle pre prvomajskih praznika.

Građani stariji od 65 godina moći će od ponedeljka 27. aprila aprila svakog dana od 18 sati do 1 posle ponoći da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena.

Moći da se prošetaju do šesto metara od mesta stanovanja.

Novom merom Vlade predviđeno je da će prodavnice za najstarije građane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 ujutro.

Policijski čas u Srbiji zbog pandemije koronavirusa uveden je 18. marta.

STATISTIKA

Prema poslednjim zvanično objavljenim podacima u Srbiji je do subote 25. aprila do 15 časova registrovano 7.779 potvrđenih slučajeva COVID-19. Tokom 24 sata testirana je 5.051 osoba, 296 bilo je pozitivno na koronu, a preminulo je sedmoro. Na respiratoru se nalazi 91 pacijent. Preminuo je ukupno 151 građanin od početka pandemije. Ukupan broj izlečenih je 1.152.

Najnovije vesti