Osamdeset četiri sata tišine: Vranje uoči Uskrsa FOTO/VIDEO

Vranjanci, kao i svi građani u Srbiji, do utorka u 5 ujutro ne smeju da napuštaju svoje domove, shodno odluci Vlade Srbije o zabrani kretanja u sklopu maratonskog, osamdesetčetvorosatnog policijskog časa.

Najnovija zabrana kretanja počela je na Veliki petak u 17 časova, a dan kasnije, kada pravoslavni vernici u Vranju i Srbiji proslavljaju Veliku subotu, ulice administrativnog centra Pčinjskog okruga su sablasno prazne.

Nema nekada prepoznatljive živosti u gradu, nema pijace, nema ljudi u crkvama uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika, sve kao da je stalo iako je napolju pravni prolećni dan.

Ovako teška mera zabrane kretanja primenjuje se prvi put od ovog vikenda i važi za celu Srbiju.

Podsećanja radi, pretprošlog vikenda zabrana je važila od subote u 13 do ponedeljka u 5 ujutro, pa prošlog od petka u 17 do ponedeljka u 5 ujutro - ukupno 60 sata.

Da bi ovog vikenda usledila najrigoroznija mera koja će trajati do utorka u 5 ujutro - neprekidno 84 sata.

Ova odluka dolazi nakon stava struke, odnosno epidemiologa i lekara iz Kriznog štaba, da zabranu kretanja ne treba ukidati ni na Uskrs.

Vlasnici i dalje svoje kućne ljubimce mogu da izvode uveče od 23 do 1 sat i nedeljom od 8 do 10 časova ujutro.

Policijski čas u Srbiji zbog pandemije koronavirusa uveden je pre mesec dana - 18. marta.

Komentari

Duvno. Dodjite u rasku, u Str. bana da vidite sta romivrade NA ULICI za vreme pol casa!!!!!!! Pa to snimite i objavite da vranjska policija vidi

Najnovije vesti