Šezdesetosatni policijski čas u Vranju FOTO/VIDEO

Teško da je u istoriji Vranja jedne subote bilo manje ljudi na ulicama grada, još na Lazarevu subotu - Vrbicu kada obično čitave porodice sa malom decom ispune pravoslavne hramove i ulice administrativnog centra Pčinjskog okruga.

Subota je obično najživlji dan u Vranju; osim što je to i pijačan dan koji se podudario sa velikim crkvenim prazikom verovatno bi i lepo, pravo prolećno vreme izmamilo iz domova veliki broj Vranjanaca.

No, ovaj 11. april 2020. godine obrnuto je proporcionalan svemu navedenom.

Ulice su od ranog jutra sablasno puste, što znači da građani gotovo stoprocentno poštuju odluku Vlade Srbije o šezdesetosatnom policijskom času koji je počeo u petak u 17 časova i trajaće do ponedeljka u 5 ujutro.

Ova mera primenjuje se od ovog vikenda, a važi za celu Srbiju.

Produžetak policijskog časa najavio je još u utorak predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nezadovoljan ponašanjem pojedinih građana koji su izašli u subotu prepodne, a pojedini "zapalili šumu na Fruškoj gori".

Podsećanja radi, prošlog vikenda zabrana je važila od subote u 13 do ponedeljka u 5 ujutro.

Vlasnici kućnih ljubimaca i dalje svoje ljubimce mogu da izvode uveče od 23 do 1 sat i nedeljom od 8 do 10 časova ujutro.

Policijski čas u Srbiji zbog pandemije koronavirusa uveden je 18. marta.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...