Policijski čas u Vranju FOTO/VIDEO

U petak 3. aprila uveče, kada je na ulicama Vranja inače veoma živo, kada ljudi izlaze u kafane i restorane i kada počinje vikend provod, ulice grada u vreme policijskog časa izgledaju gotovo sablasno.

Tek pokoja policijska ili ekipa nadležnih hitnih službi ili onih koji u u vreme zabrane kretanja obavljaju svoje redovne poslove, prođe vozilom nekom od gradskih ulica, zabeležio je u petak uveče fotoreporter Vranje News-a.

Policijski čas u Srbiji će prema najnovijim ograničenjima vikendom počinjati u subotu u 13 časova i trajaće do ponedeljka u 5 ujutro.

Uvedena je i zabrana okupljanja više od dvoje ljudi, a šetnja kućnih ljubimaca biće od subote dozvoljena od 11 uveče do 1 ujutru i u nedelju od 8 do 10 časova ujutru.

Ljubimca može izvesti samo jedna osoba u trajanju od 20 minuta, ne dalje od 200 metara od adrese prijavljenog prebivališta.

Krizni štab je odlučio da na sahranama u Republici Srbiji, u periodu trajanja vanrednog stanja, može biti najviše deset osoba koje moraju poštovati međusobnu razdaljinu od dva metra.

Policijski čas u Srbiji zbog pandemije koronavirusa uveden je 18. marta.

Najnovije vesti