Onlajn predavanje o Džonu V. Frotingamu, čoveku koji je zadužio Vranje i Srbiju

U znak sećanja na Džona V. Frotingama, dobročinitelja koji je trajno povezao Ameriku i Srbiju, Srpski filantropski forum organizovaće onlajn predavanje koje će održati Tomislav Simonović, hroničar starog Vranja i autor knjige Džon V. Frotingam – zaboravljeni srpski dobrotvor.

Džon Frotingam bio je američki filantrop i dobročinitelj koji je od 1914. do 1935. godine donirao Srbiji iznos od dva i po godišnja budžeta tadašnje Kraljevine Srbije.

Osnovao je domove za ratnu siročad u Vranju, Beogradu i Sremskoj Kamenici, zanatske škole i jedan fudbalski klub.

Obezbeđivao je ratne bolnice.

Gotovo da nije bilo nijedne humanitarne organizacije u Srbiji kojoj nije pomogao.

Bio je oženjen Srpkinjom Jelenom Lozanić i postao jedan od najodlikovanijih ljudi u istoriji naše zemlje, a o njemu se gotovo ništa ne zna u Srbiji.

Predavanje će biti održano u utorak 7. decembra u 15 časova putem Zoom platforme.

Moći će da se uživo prati preko linka https://us06web.zoom.us/j/89819362805?pwd=WTN6clRlVFMxNUQwdkVHMHoveHgvdz09

Ovaj događaj, kao i sajt posvećen Frotingamu www.dzonfrotingam.rs omogućeni su uz podršku Ambasade SAD u Srbiji, u okviru projekta Sećanje na Džona Frotingama, dobročinitelja koji je trajno povezao Ameriku i Srbiju.

Komentari

Битно да су нас учили о глупанима и тупанима Кардељу,Пијаде и осталим идиотлуцима комунистичким. Ми ли Срби? Ма,треба да нестанемо.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...