Održano pripremno ročište u procesu Millennium team vs Vranje News

U četvrtak je u Višem sudu u Beogradu održano pripremno ročište po tužbi Milenijum Tima za navodnu povredu njihovog poslovnog ugleda protiv CEDEM-a, osnivača portala Vranje News, i urednika Dejana Dimića zbog izveštaja sa konferencije za štampu Narodne stranke na kojoj je bila pomenuta ova kompanija.

Kako je saopšteno iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), punomoćnica tužioca Millennium Tem-a Nina Marinac istakla je da ostaje pri tužbi i tužbenom zahtevu kome je smanjen iznos tražene naknade.

Podsećanja radi, prvobitno je tražena materijalna šteta od 100.000 evra, dok sada se traži 100 evra.

Takođe, advokatica je predložila saslušanje zakonskih zastupnika Millennium Team-a, podnosilaca tužbe Stojana Vujka i Ivana Bošnjaka, te predložila veštačenje na okolnosti materijalne štete od veštaka intelektualne svojine Ljubinke Radosavljević "na okolnost pada vrednosti tužiočevog žiga na tržištu u odnosu na vremenski period pre objavljivanja informacije".

Sudija beogradskog Višeg suda Iva Nikitović još uvek nije odlučila da li će izvoditi ovaj dokaz.

S druge strane pak advokatica tuženog Milica Nešić osporila je tužbu, usprotivila se veštačenju budući da bi se, kako ona tvrdi, "veštačila hipotetička šteta koja se ne vidi i ne proiziliazi iz poslovnih knjiga tužioca".

Ona je takođe rekla da saslušanje predloženih Vujka i Bošnjaka, zastupnika Millennium Team-a, nije neophodno jer se materijalna šteta ne može utvrditi iz njihovih iskaza.

Međutim, sudija je radi razjašnjenja spornih činjenica rekla da će se na sledećem ročištu čitati pisani dokazi i saslušati predloženi zakonski zastupnici.

Sledeće ročište zakazano je za 2. februar 2022. godine.

Najnovije vesti