Jeremić u Vranjskoj Banji: Obećavam da će Milenijum timu biti oduzeti banjski kapaciteti VIDEO

Vranje - "Milenijum tim i Milenijum grupa, koji u poslednje vreme kupuju kapacitete Vranjske Banje, jedan su od simbola korupcije koja je zavladala Srbijom", izjavio je u subotu lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

On je, prilikom obilaska privatizovanih lečilišnih i turističkih kapaciteta u Vranjskoj Banji, koji su tokom 2020. godine privatizovani, a čiji je vlasnik postao Milenijum tim, kazao da je ta kompanija "jedan od najnaprednijih mehanizama legalizacije, otimanja i pretakanja narodne imovine u privatne džepove".

- Ovde danas dajem obećanje da će ova privatizacija u Vranjskoj Banji biti detaljno ispitana, procesuirana, a ukoliko je tačno sve ovo što se govori o kupovini Milenijum tima, a ubeđen sam da je tačno, da će ta privatizacija biti i poništena, a imovina oduzeta toj kompaniji - kazao je Jeremić.

On je naglasio da privilegije koje dobija Milenijum tim u poslovima sa državom mogu da se porede samo sa onim što se omogućava kompaniji Galens u Vojvodini.

- Narodna stranka je počela da staje i staće na rep kompanijama sa takvom vrstom poslovanja - kazao je lider Narodne stranke.

On je dodao da će takvo poslovanje u Srbiji "onemogućiti zakon koji će predvideti mehanizme za oduzmanje imovine čije poreklo ne može da bude dokazano, kada se Srbija oslobodi ovog režima".

- A Milenijum tim ne može da dokaže poreklo svoje imperije, a da ne otvori "pandorinu kutiju" onoga što će biti otvoreno u tim procesima koji su pred nama - dodao je Jeremić, rekavši da je slučaj Vranjske Banje za Narodnu stranku "jedan od prioriteta".

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kazao je da je danas "svima u Srbiji jasno da aktuelna vlast rasprodaje Srbiju i njene prirodne resurse i bogatstva, ali i zdravlje ljudi".

- Svedoci smo šta se dešavalo sa rekama i minihidrocentralama, svedoci smo na koji način se rasprodaje poljoprivredno zemljište u Vojvodini, na koji način i u koje bescenje je Arapima poklonjen PKB kao ogroman poljoprivredni kompleks sa 17.000 hektara zemljišta, što građevinskog, što poljoprivrednog.

Svedoci smo i šta vlast planira da uradi u Loznici sa otvaranjem rudnika litijuma i davanjem kompaniji Rio Tinto da vadi litijum kao prirodno bogatstvo Srbije, a zagadi ne samo Mačvu i njene reke, vazduh, rastera ljude sa tamošnjih ognjišta, već i da ugrozi čitav region zapadne Srbije, da ne pominjem slučaj "Jovanjica" i slične u koje je umešan ceo vrh države Srbije.

Građani treba da se probude i pobune, da kažu dosta lopovluka, dosta krađe, korupcije, vređanja inteligencije.

Ni ovo u Vranjskoj Banji nije nasleđe Aleksandra Vučića i vrha Srbije i ovo je jedan od egzaktnih primera kako funkcioniše koruptivna vlast u državi - rekao je Aleksić.

Lider vranjskih "narodnjaka" Đorđe Ristić kazao je da je odbor stranke u Vranju, odmah nakon vesti o tome da država daje bespovratnu pomoć Milenijum timu u visini 10 miliona evra, "reagovao saopštenjem, ne želeći da jedna ovakva stvar prođe nezabeleženo".

- Pogotovo iz razloga što je kompanija MIlenijum tim umešana u skoro sve poslove u kojima se trguje resursima Srbije i raspolaže interesima građana.

Sada se pojavljuje i na našem području, u Vranjskoj Banji, turustičkoj destinaciji sa velikim prirodnim bogatstvom i potencijalima - rekao je Ristić.

Snimak celog boravka Vuka Jeremića i rukovodstva Narodne stranke u Vranjskoj Banji pogledajte u video materijalu Vranje News-a u nastavku.

Komentari

Došao salonac iz kruga dvojke da kritikuje prvu investiciju u Vranjsku Banju posle 100 godina! Žao mu što pare nisu otišle u Beograd, što će sirotinja na jugu da vidi vajdu!

Ce vide banjcani koske..dok ovi oglodju meso...

Da li je ovaj žutać znao gde se nalazi ova naša banja dok je bio na vlasti? Što se tad ne seti da nađe nekog da uloži? Hvala dragom Bogu pa će naša banja da zasija novim sjajem u inat rovatorima kakav je Jeremić!

Kako neko može da bude protiv investicije u ovakvo mesto gde Bog rekao laku noć? Gde su, Jeremiću, trebale pare da odu? U tvoj Beograd? Gde si bio da posetiš banju kad si bio u vlasti? Gde si bio tad da kažeš da se ovde uloži?

Neuspešni fizičar davi se polako ali sigurno u politici !!!

Najnovije vesti