NS: Stanove namenjene socijali bi da uzmu čelni ljudi Trgovišta

"Danas se u Trgovištu dodeljuju kadrovski stanovi visokim lokalnim funkcionerima, tačnije prvom čoveku i predsedniku opštine Nenadu Krstiću, kao i predsedniku Skupštine opštine Trgovište Aleksandru Koliću", objavila je Narodna stranka (NS) Trgovišta.

U saopštenju koje je medijima prosledio predsednik OO NS u Trgovištu Marko Krstić dodaje se da "pored porodičnih kuća, koje imaju ova prva dva čoveka", oni, navodno, poseduju još neke nekretnine.

- Unazad sedam godina Nenad Krstić i Aleksandar Kolić žive u Vranju, u kućama koje su izgradili i renovirali za vreme vršenja vlasti u opštini Trgovište.

Pored privilegija, bahaćenja i rasipanja novca građana Trgovišta sada dobijaju besplatno stanove koji su namenjeni ugroženim i socijalnim slučajevima - navode iz NS-a.

Odbor ove partije "traži od predsednika opštine i predsednika skupštine da objasne na osnovu čega su sami sebi dodelili stanove".

- Šta su to uradili za vreme vladavine od šest godina pa su saslužili stanove?

Takođe, tražimo da objasne pod kojim uslovima, koja je to komisija (ako u opšte postoji) i na osnovu čega baš njima dodelila stanove?

Tražićemo od svih nadležnih institucija i Aleksandra Vučića da preispitaju ovu pojavu u Trgovištu, a ujedno ćemo tražiti sve odluke iz opštinske uprave na osnovu kojih se stanovi dodeljuju - navodi se u saopštenju OO NS Trgovišta koje je potpisao predsednik Marko Krstić.

Najnovije vesti