NS Trgovišta: Vlast će morati da položi račune

Radnici Simpa u Radovnici nalaze se u teškom položaju.

Najveći teret i najveću štetu trpe sami oni, jer je njihova sudbina u rukama nesposobnih rukovodilaca fabrike - saopštila je Narodna stranka Trgovišta.

- Kako saznajemo, radnicima je isplaćena decembarska plata, kada je u sklopu svoje kampanje fabriku posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Njima je danas jasno da sam predsednik Srbije sa svojim pratiocima nije došao u fabriku da bi doneo nešto dobro i rešio probleme, već da ih iskoristi za njegovu kampanju i prikaže na televiziji kako je sve bajno i uspešno.

Danas su ti isti radnici ostali bez plate koja kasni dva meseca i treba da prime, kako im je obećano, samo prvi deo januarske zarade.

Gospodo funkcioneri opštine Trgovište, kao i gospodo iz vrha Vlade i države Srbije, dokle ćete se igrati sa sudbinom napaćenih radnika koji vam služe samo za slikanje i predizborne kampanje - piše u saopštenju NS Trgovišta koje je prosleđeno medijima.

Narodnjaci Trgovišta navode da se dolasci vladajućih političara u Trgovište svode na stvaranje lažne slike o situaciji u toj opštini.

- Kako možete da kažete da se borite za budućnost Trgovišta kada ste na vlasti već sedam godina i ništa niste uradili.

Niste podstakli privredu na bilo koji način, osim što otvarate fantomske fabričice za 5-10 radnika kako bi opustošili budžet građana Trgovišta.

Nismo videli kako, kad i ko je doneo odluku o dodeli sredstava za subvencije ovim novim investitorima.

Na sve ove, a i ostale činjenice moraćete da date odgovor, jer smatramo da se nešto prikriva od javnosti i građana Trgovišta.

Niko ne polaže račune niti prikazuje javnosti vaš rad, vaše skupštinske odluke kao i odluke Opštinskog veća, a dužni ste da to radite jer vi postojite zbog građana.

Uskoro ćemo sve to tražiti po službenoj dužnosti - zaključuje se u saopštenju Narodne stranke Trgovišta.

Najnovije vesti