NS: Pavlović napustio skupštinu jer nam je dosta simulacije demokratije

Gradski odbor Narodne stranke u Vranju obavestio je u ponedeljak javnost da je odbornik Narodne stranke Dragan Pavlović, zajedno sa ostalim opozicionim odbornicima, napustio zasedanje današnje Skupštine grada Vranja.

- Već pune tri godine vladajuća većina se u Vranju, a po ugledu na svoje predstavnike u Narodnoj skupštini Republike Srbije, bavi simulacijom demokratije, dok sa druge strane u potpunosti obesmišljava i omalovažava gradski parlament i guši svaku mogućnost za bilo kakvo opoziciono delovanje kroz institucije grada.

Vrhunac bahatosti vladajuće većine u Vranju, predvođene Srpskom naprednom Strankom, jeste predlog izmene novog Poslovnika o radu skupštine koji, između ostalog, predviđa da se odbornička grupa može formirati sa najmanje pet odbornika sa iste izborne liste, odnosno, za udruživanje odbornika sa različitih izbornih lista predviđa minimalan broj od deset odbornika.

To predstavlja presedan neviđen od ponovnog uspostavljanja višepartijskog sistema u Srbiji početkom devedesetih godina i vrhunac nemorala i beščašća vladajuće većine - kaže se u saopštenju narodnjaka.

U NS smatraju da je sve sa Poslovnikom "lepo programirano".

- Imajići u vidu da nijedna stranka opozicije u Skupštini grada nema pet odbornika, a celokupna opozicija ima devet odbornika, matematika je jasna, kao i cilj - da opozicija u ovom sazivu ni u kom slučaju neće moći da formira odborničku grupu.

Narodna stranka smatra da se ovim činom vladajuće većine u Vranju guši sloboda govora i pravo i sloboda na političko udruživanje, te će borbu za slobodu i ponovno uspostavljanje demokratije, slobode govora i različitosti mišljenja i parvo na slobodne, fer i poštene izbore nastaviti van institucija Grada Vranja, a do ispunjenja zahteva postavljenih na protestu pod sloganom "Vranje bez straha, 1 od 5 miliona" - zaključuje se u saopštenju NS.

Najnovije vesti