Usvojen novi Poslovnik, vladajuća većina tvrdi da je bolji od prethodnog (VIDEO)

Pravni osnov za izradu novog Poslovnika SKupštine grada Vranje je Zakon o lokalnoj samoupravi.

Mi smo Nacrt pravovremeno uputili šefovima svih odborničkih grupa, uključijući i opozicione, ali nismo dobili nikakve primedbe, ni sugestije - rekao je na 32. sednici gradskog parlamenta predsednik skupštine Dejan Tričković.

Potom je Predlog novog Poslovnika usvojen praktično bez rasprave, jer je parlemant, usled bojkota, ostao bez odbornika opozicije.

Izmene se, kako je obrazložio Tričković odnose "na konstituisanje Skupštine, tok glasanja, određivanje resora gradskih većnika", a jedna od novina je i da "svaki odbornik može da reklamira povredu Poslovnika".

No, na samom početku 32. sednice lokalnog parlamenta, odbornici opozicionih stranaka, saopštili su da ubuduće neće učestvovati u radu Skupštine grada i napustili zasedanje.

Oni su, nakon napuštanja skupštinske sale, pred novinarima predočili da je predložena izmena Poslovnika za rad gradskog parlmenta bio neposredan povod za bojkot parlamenta.

Evo šta je još izglasano u ponedeljak

Na sednici skupštine u ponedeljak doneta je i Odluka o prenosu prava svojine na gradskom građevinskom zemljištu iz javne svojine grada u javnu svojinu Republike Srbije bez naknade neposrednom pogodbom. Reč je o zemljištu u neposrednoj blizini Eko pumpe gde će biti izgrađen Regionalni centar za vanredne situacije. Usvojen je i Predlog odluke o lokalnom ombdusmanu grada Vranja, kojeg bira i razrešava Skupština grada na predlog predsednika Skupštine grada ili najmanje jedne trećine odbornika. Odbornici su usvojili i Predlog odluke o uspostavljanju energetskog menadžmenta grada Vranja.

Najnovije vesti