Odbornici opozicije saopštili da napuštaju rad gradskog parlamenta (VIDEO)

Opozicioni odbornici u Skupštini grada Vranja iz DS-a, SDS-a i Narodne stranke napustili su u ponedeljak rad gradskog parlamenta, nakon što su predstavnici opozicionih parlamentarnih stranaka sa govornice saopštili da će ubuduće bojkotovati rad skupštine.

Gradski lider DS-a Slobodan Stamenković kazao je da su "elementarna demokratija i pravo ljudi na slobodu mišjenja i govora dovedeni u pitanje".

- Ponašajući se u skladu sa osnovnim demokratskim prinsipima ja viće neću diskutovati, ostavićemo to za drugo mesto, jer postoji i vanparlamentarna borba i drugi vidovi delovanja opozicije - kazao je Stamenković.

Odbornik i lider vranjskog odbora Socijaldemokratske stranke Igor Andonov, saopštavajući odluku o napuštanju parlamenta, pozvao je sve medije da ubuduće svakog petka u 18 časova prisustvuju protestima Građanske inicijative u Vranju.

Osmoro odbornika opozicije napustili su u ponedeljak Skupštinu grada Vranja.

Njen rad do daljeg će bojkotovati četiri odbornika DS-a, tri iz SDS-a i jedan odbornik Narodne stranke.

Lokalni parlament ima 65 odbornika.

Bojkot najavljen u nedelju

Opozicioni odbornici Skupštine grada Vranju u ponedeljak su zvanično napustili rad lokalnog parlamenta.

- Kao članovi nedavno formirane Asocijacije slobodnih odbornika Srbije odlučili smo da to učinimo u trenutku kada je omalovažavanje, ponižavanje i obesmišljavanjelokalnog parlamenta dostiglo vrhunac.

Tri godine već nam se oduzima reč, ne daje nam se pravo na repliku, ne odgovara se na pitanja koja postavljamo za skupštinskom govornicom u nameri da sprečimo brojna kršenja zakona i iživljavanje nad građanima Vranja odlukama o poskupljenjima, taksama...

Kap koja je prelila čašu je novi Poslovnik o radu Skupštine grada koji će odbornici vladajuće većine sutra, bez sumnje, usvojiti, s ciljem da se onemogući bilo kakvo opoziciono delovanje u lokalnom parlamentu.

O tome ćemo obavestiti ostale odbornike na početku sednice, a potom ćemo ispred ulaza u zgradu Gradske uprave održati konferenciju za novinare - kaže se u saopštenju koje je potpisano sa "opozicioni odbornici Grada Vranja.

Najnovije vesti