Novosti: Ruski vlasnik spreman da proda fabriku Spilit u Vranju

Postoji realna mogućnost da kompletna fabrika nameštaja u Vranju Spilit bude prodata, a prozvodnja ponovo pokrenuta, pišu Večernje novosti, a prenosi B92.

Nakon što su vlasnici i rukovodstvo fabrike pre nekoliko dana iznenada nestali, ostavljajući više od 300 radnika proizvodnje na cedilu, kao i mnogobrojne kupce nameštaja iz prodavnica "Nefa", situacija bi, kako navodi beogradski dnevnik, mogla da se promeni.

Prema informacijama lista još u petak popodne je rukovodstvo grada Vranja uspelo da, posle više bezuspešnih pokušaja, stupi u kontakt sa ruskim vlasnikom Andrejom Hodasovičem, koji je čelnike grada obavestio da ima želju i nameru da proda fabriku.

Kako pišu "Novosti" on je, na pitanje zašto je preko noći napustio kompaniju, odgovorio da je bio nezadovoljan menadžmentom i robom.

U razgovoru sa čelnicima grada je istakao i da je posao u poslednje vreme išao loše zbog nezadovoljavajućeg kvaliteta proizvoda, što su potvrđivale česte reklamacije i zbog čega je trpeo biznis, navode "Novosti".

S druge strane, kako piše list, radnici tvrde da su imali puno posla, da gotovo niko nije koristio godišnji odmor, kao i da su proizvodili robu, ne samo za srpsko tržište, već i za BiH, Severnu Makedoniju i Sloveniju.

- Iako je bilo reči da su Rusi odneli mašine, tvrdim da nisu.

Proizvodnja može odmah da se ponovo pokrene.

Mi verujemo da će se to i desiti.

Spremni smo da danonoćno dežuramo kako se neko ne bi usudio da odnese repromaterijal ili mašine.

Međutim, uverili su nas da je obezbeđenje u stalnom kontaktu sa policijom i da nema potrebe da radnici brinu o imovini - rekao je za "Novosti" jedan od majstora sa proizvodne linije.

Najnovije vesti