Demokrate traže da se utvrdi odgovornost za zatvaranje Spilita u Vranju

Demokratska stranka (DS) pozvala je u petak nadležne organe da utvrde ko je odgovaran za "situaciju u kojoj se našlo preko 300 radnika fabrike nameštaja Spilit u Vranju", koja je, kako navode, "preko noći zatvorena odlukom vlasnika i bez ispunjenja elementarnih obaveza prema zaposlenima i lokalnoj samoupravi koja im je omogućila poslovanje".

Kako se navodi u saopštenju DS-a, fabrika nameštaja u Vranju je u samo dve godine "prevalila put od najavljenog giganta do Titanika i prevarila više od 300 zaposlenih i njihovih članova porodica".

DS navodi kako se sve to odigravalo "pred očima autora ugovora", kao i da "ništa nije činjeno da se zaštite ljudi i njihova prava, lokalna samouprava i interes države".

- Zašto se privredni tokovi i ekonomija u zemlji ne vode ekonomskom logikom, već pretvaraju u scenografiju rađenu za potrebe promocije Aleksandra Vučića i farsične priče o zlatnom dobu?

Ko je kriv što smo upisani na mapi Evrope kao zemlja jeftine radne snage i zemlje iz koje obrazovani odlaze - piše u saopšenju DS-a.

Demokratska stranka je ocenila da Vlada Srbije svojom politikom "kreira loše poslovno okruženje u kojem samo strane firme motivisane subvencijama kratkoročno profitiraju, bez razvojne vizije i kvalitativne promene strukture".

Najnovije vesti