Komarov demantovao da je vlasnik Spilita

Aleksandar Komarov, za koga se tvrdilo da je odgovorno lice u firmi za proizvodnju nameštaja "Spilit" koja je, navodno, napustila Vranje i ostavila na cedilu 300 radnika, javio se pismom redakciji portala JUGpress demantujući da je on vlasnik navedenog preduzeća.

- Imam primedbu i nisam saglasan sa vašim člankom o bankrotstvu firmi Spilit i Nefa.

Iz članka "Rusi pobegli iz Vranja" stiče se utisak da sam odgovorno lice, a ja ne radim u ovoj firmi kao direktor od 1. maja 2018. godine i nemam nikakav odnos sa poslednjim događajima u ovoj firmi.

Informacija da sam ja navodno odgovorno lice baca ljagu na moju čast i dostojanstvo, a takođe može negativno da utiče i na moj imidž.

Direktor firme "Spilit doo" u momentu bankrotstva je bio Ivan Tripković, a vlasnik firme je Andrej Hodasevič - naveo je u pismu Komarov tražeći brisanje njegovih generalija iz članka.

TV Prva, koja je bila na licu mesta u Vranju, objavila je pre nekoliko dana da je vlasnik ruskog investitora "Spilita" u Vranju prošlog vikenda napustio grad i iselio deo mašina iz pogona, te da je 300 radnika ostalo bez posla.

Spilit je firma ćerka kompanije "Mnogo mebeli" iz Rusije koja se bavi proizvodnjom tapaciranog nameštaja, pre svega sofa i kreveta.

Godine 2017, kada su stigli u Vranje i organizovali proizvodnju na 6.000 kvadrata u jednoj od nekadašnjih proizvodnih hala Jumka, najavili su zaposlenje 350 radnika do kraja 2018, a u perspektivi oko 1.000 i širenje proizvodnje u mnogo većim kapacitetima.

Tvrdilo se da u Rusiji imaju proizvodnju na oko 150.000 kvadrata.

Spilit je prošle godine bio jedan od donatora koji su pomogli održavanje Svetosavske nedelje u Vranju.

Tripković u ponedeljak podneo ostavku

Preduzeće Spilit d.o.o. u Srbiji posluje od 27. aprila 2017. godne, govore podaci Agencije za privredne registre. Prema njihovoj bazi podataka sedište im je u Vranju, na adresi u Ulici 11. kongresa. Većinski vlasnik preduzeća sa 51 odsto udela je OOO Korolj Divanov, firma iz Ruske federacije, a 49 odsto kapitala je u vlasništvu Hollodex d.o.o. Beograd. Prema dostupnim dokumentima, Ivan Tripković, koga Komarov pominje u pismu, podneo je neopozivu ostavku na mesto direktora Spilit d.o.o. u ponedeljak 20. maja ove godine.

Najnovije vesti