Trista radnika Spilita u Vranju ostalo bez posla

Vlasnik ruskog investitora "Spilita" u Vranju prošlog vikenda je napustio grad i iselio deo mašina iz pogona, a 300 radnika je ostalo bez posla, javlja TV Prva.

U rukovodstvu grada Vranja iznenađeni su postupkom vlasnika koji je samo pre nekoliko meseci najavio nova zapošljavanja, a svojevremeno pompezno stigao u Vranje najavljujući malo privredno čudo.

- Vrlo smo iznenađeni, do Gradske uprave nisu prethodno stigle nikakve informacije o povlačenju - citira TV Prva reči Nebojše Zupančića, gradskog većnika zaduženog za privredu.

Šefovi u fabrici u Vranju ne znaju šta se desilo, ali je izvesno da su radnici ostali i bez posla, i bez plata.

Kompanija Spilit je 2017. godine u iznajmljenom pogonu Jumka otvorila fabriku za proizvodnju nameštaja.

Zaposlili su u startu 130 radnika i najavili da će za nekoliko godina imati oko 1.000 zaposlenih.

Spilit je pre mesec dana otvorio i pogon u Somboru, gde je zaposleno oko 40 radnika.

U bazi Agencije za privredne registre (APR) piše da je firma Spilit registrovana u Vranju i da je odgovorno lice Aleksandar Komarov.

Iz struktura republičke vlasti lane je najavljivan da čak postoji ideja da neki, već postojeći investitori u Vranju, poput ruske kompanije Spilit d.o.o koja je poslovala u sklopu Jumka, svoju proizvodnju ne šire u okviru postojećih kapaciteta vranjske tekstilne kompanije već da je premeste u Slobodnu zonu Vranje.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Oboren pešak u Karađorđevoj »

Na uglu Karađorđeve i ulice Vula Antića u sredu je oboren pešak. Kako javlja portal VOM, pozivajući se na svedočenje oče...