Novoformirani lokalni Savez za Srbiju: Građani zaslužuju alternativu

Opozicioni blok Savez za Srbiju formiran je u sredu na lokalu u Vranju, saopštile su stranke koje čine ovaj politički savez.

Savez za Srbiju Vranja oglasio se tim povodom saopštenjem za javnost, koje objavljujemo u celosti:

- Nakon osnivanja Saveza za Srbiju, kao najvećeg opozicionog bloka u Srbiji, i lokalne organizacije stranaka osnivača Saveza su krenule sa formiranjem Saveza na lokalu.

Mi u Vranju danas smo zvanično osnovali Savez u našem mestu jer smatramo da građani zaslužuju da imaju alternativu i nadu da u Vranju može doći do promena.

Budući da u Vranju već godinu dana postoji saradnja svih odbora istinskih opozicionih stranaka, osnivanje Saveza za Srbiju na lokalu neće uticati na našu saradnju, već će samo učvrstiti veze između stranaka koje čine Savez za Srbiju na republičkom nivou.

Takođe, vrata našeg Saveza otvorena su i svim drugim opozicionim strankama i organizacijama koje dele naše principe i ciljeve.

Mi se nismo okupili samo da bismo smenili vlast u Vranju, već da bismo smenili jednu politiku ponižavanja svih građana, naših komšija, prijatelja i porodice.

Borba protiv politike siromaštva, slobodni izbori, nezavisni mediji, investiranje u domaću privredu, mere za podsticaj nataliteta i podršku porodicama, ispitivanje porekla imovine i pitanje Kosova i Metohije, tu nema mesta našim ideološkim razlikama, to su pitanja koja se tiču svih nas podjednako.

I upravo to daje nadu da u Vranju i u celoj Srbiji može doći do promena - piše u saopštenju lokalnog Saveza za Srbiju koje su potpisali gradski odbori Demokratske stranke, Narodne stranke i Srpskog pokreta Dveri.

Najnovije vesti