Lutovac: Ovu vlast može da sruši samo široki savez, a ne programske koalicije (VIDEO)

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je u četvrtak u Vranju da je razlog njegove posete Vranju, Pčinjskom i Jablaničkom okrugu namera da se razgovara o revitalizaciji stranke.

- Druga tema je formiranje Saveza za Srbiju, čiji je jedan od osnivača Deomkratska stranka.

Privodimo taj posao kraju, usglasili smo se oko platforme 30 programskih ciljeva i sada idemo kroz Srbiju i promovišemo te tačke oko koji smo se saglasili - rekao je Lutovac.

On je dodao da je sa saradnicima obišao veliki broj odbora DS u Beogradu, Vojvodini, Kragujevcu i ostatku Srbije i da je podrška Savezu za Srbiju nepodeljena.

- Tu i tamo bilo je pitanja da li je baš moralo i sa Dverima.

Međutim, građani žele široki savez.

A, širokog saveza nema bez desne opcije.

Trenutno je većina desnih opcija bliska vlasti, jedino Dveri nisu.

Naš izbor je bio da možemo samo sa onima koji nisu pod kontrolom SNS, jer građani žele široki savez, a ne programske koalicije.

To pokazuju istraživanja javnog mnjenja, ali pre svega rezultati prethodnih izbora.

Želja je da napravimo ozbiljnu političku alternativu sadašnjoj vlasti, a sve s ciljem da izađemo u susret građanima koji traže promene - rekao je Lutovac u Vranju.

Da se živi "u normalnoj, demokratskoj Srbiji", prema njegovim rečima, "ne bi bilo potrebe za stvaranjem Saveza".

- Tada bi svako od nas izašao pojedinačno na izbore i mi bismo svojim programima konkurisali kod građana.

Međutim, mi nemamo normalnu državu, nemamo slobodne izbore, nemamo mogućnost da izkažemo svoje programe na javnom servisu.

Ni mediji nisu otvoreni za opoziciju, na suptilan, često i otvoren način vrši se pritisak na medije, tako da smo se okupili oko univerzalnih stvari koje naše programe i ideologiju ostavljaju po strani.

Svi smo se ujedinili oko toga da postignemo važne ciljeve - nezavisno sudstvo, slobodne medije, fer izborne uslove, stvari koje važi u svim normalnim državama, bilo da su u Evropskoj uniji ili van nje.

To su univerzalne vrednosti i sve naše razlike koje postoje nisu prepreka da se borimo oko ovih ciljeva i 30 programskih tačaka oko kojih smo se usaglasili - zaključio je Lutovac.

Zoran Lutovac, novoizabrani predsednik Demokratske stranke (DS), održao je posle susreta sa predstavnicima medija radni sastanak sa članovima Gradskog odbora DS Vranje iza zatvorenih vrata.

Na poslednjim unutarstranačkim izborima u DS-u, vranjski odbor pružio je podršku Lutevčevom protivkandidatu Gordani Čomić.

Najnovije vesti