Novi diplomci Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu

Svečanim uručenjem diploma na Ekonomskom fakultetu u Bujanovcu, 54 studenata i zvanično su u utorak promovisani u diplomirane ekonomiste, javlja portal Bujanovačke.

Radi se o četvrtoj generaciji diplomaca od 2011, kada je u Bujanovcu otvoreno Odeljenje subotičkog Ekonomskog fakulteta, koji je deo Univerziteta u Novom Sadu.

Dekan Aleksandar Grubor podsetio je da Ekonomski fakultet u Subotici postoji od 1960, i da je za to vreme na njemu, po starom i novom zakonu, diplome, koje su priznate u svetu, steklo preko 20.000 studenata.

– Na našem odeljenju u Bujanovcu zvanje diplomiranog ekonomiste do sada je steklo 116 kandidata.

Od toga je 77 srpske, a 39 albanske nacionalnosti - naglasio je Grubor i dodao da je prošle školske godine po prvi put u Bujanovcu master studije upisalo 25 svršenih diplomaca.

Grubor je podsetio i na saradnju sa Državnim univerzitetom u Tetovu, zahvaljujući kojoj albanski studenti mogu da 30 posto nastave prate na maternjem jeziku.

Jelena Stojković iz Vranja otkriva kako planira da narednog meseca u Bujanovcu upiše i master studije, ali i to da sa tek stečenom diplomom planira odlazak u inostranstvo:

– Diplomirala sam na odseku za agroekonomiju i agro biznis i planiram da posao tražim u inostranstvu, jer je ova diploma priznata u svetu - ne krije Jelena i dodaje kako je više nego zadovoljna znanjem stečenim u Bujanovcu.

Najnovije vesti