Nastavak saradnje ekonomskih fakulteta u Bujanovcu i Tetovu

Aleksandar Grubor i Raman Ismaili, dekani Ekonomskih fakulteta iz Subotice i Tetova, potpisali su sporazum o saradnji ove dve visokoškolske institucije.

Profesor Grubor je, prilikom potpisivanja sporazuma na Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, istakao da je ovo, zapravo, obnavljanje sporazuma potpisanog 2011. godine, od kada je počela nastava na isturenom odeljenju u Bujanovcu, prenosi portal Bujanovačke.

- Evo već sedam godina uspešno realizujemo nastavu za studente na srpskom i albanskom jeziku. Sve to ne bi bilo moguće bez saradnje sa Ekonomskim fakultetom u Tetovu, koji je jedan od najpouzdanijih međunarodnih partnera – konstatovao je Grubor.

Njegov kolega iz Tetova, Raman Ismaili podsetio je da profesori sa tetovskog fakulteta čine oko 30 odsto od ukupnog broja predavača na bujanovačkom Ekonomskom fakultetu.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, u čijem je prethodnom predsedničkom mandate počeo rad fakulteta u Bujanovcu, rekao je da se nada da će saradnja između ove dve fakultetske ustanove biti „na dobrobit svih građana“.

Koordinator kancelarije Misije OEBS u Bujanovcu Đakomo Bosisio ukazao je na glavnu karakteristiku u radu fakulteta, koja, kako je rekao, istovremeno predstavlja multikulturalnost i multietničnost.

- U tom cilju vaša saradnja sa Ekonomskim fakultetom iz Tetova je od velike važnosti. Trudićemo se da i u narednom periodu pomognemo razvoj mladih koji se ovde obrazuju – poručio je Bosisio.

Najnovije vesti