Dan otvorenih vrata na Odeljenju Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu (FOTO, VIDEO)

Na bujanovačkom Odeljenju Ekonomskog fakulteta iz Subotice, u utorak je održan Dan otvorenih vrata za učenike srednjih škola.

Veliki broj maturanata iz bujanovačkih škola Sveti Sava i Sezai Suroi došao je u pratnji profesora da se upozna sa studijskim programima ovog fakulteta.

Dekan subotičkog fakulteta Aleksandar Grubor rekao je da se fakultet nalazi u pripremi upisa osme generacije studenata na odeljenju fakulteta u Bujanovcu.

- Ove godine možemo da upišemo 90 kandidata na studijski program međunarodna i evropska ekonomija i biznis, a svih 90 mesta su budžetska mesta - rekao je Grubor, uz napomenu da su diplome ovog fakulteta priznate u Evropi, ali i u severnoj Americi i gotovo svugde širom sveta.

On je dodao da se dosad pokazalo da je "veliki broj upisanih studenata uspeo da ovaj fakultet završi u roku", bilo da je reč o upisanim studentima Albancima, bilo Srbima".

- Ono što je novina je to da od ove školske godina 25 kandidata može da nastavi master akademske studije, takođe ovde u Bujanovcu.

Zato vas pozivam da upišete studije ekonomije kod nas i da naredne četiri godine provedemo u uzajamno korisnim odnosima - rekao je Grubor.

Doc. dr Dražen Marić kazao je da "biti maturant donosi mnogo toga lepog".

- To podrazumeva i da su odluke koje se donose u životu značajnije, složenije i teže.

Jedna od tih odluka je i šta upisati posle srednje škole.

Putevi su mnogobrojni, a mi vam danas poručujemo da odaberete onaj put koji vam pruža sticanje znanja, jer je znanje jedino bogatstvo koje se deljenjem uvećava - rekao je Marić.

Potencijalni brucoši, bujanovački srednjoškolci, imali su prilike da na ovaj dan obiđu većinu prostorija na fakultetu i upoznaju se sa načinom funkcionisanja studija na jednoj ovakvoj visokoškolskoj ustanovi.

Svaki maturant dobio je informativni bilten za polaganje prijemnog ispita u 2018. godini.

Bujanovačko odeljenje Ekonomskog fakulteta iz Subotice funkcioniše od 2011, a nova zgrada svečano je otvorena krajem 2015. godine.

Najnovije vesti