Najžena 21. veka kod gradonačelnika: Ponos zbog uspeha Milice Dimitrijević i Hanibala

Milica Dimitrijević, direktorka firme "Hanibal" u Vranju i dobitnica prestižne nagrade "Najžena 21. veka", u petak je bila gost gradonačelnika Slobodana MIlenkovića u zgradi Gradske uprave.

Milenković je tom prilikom kazao da je "sa ponosom primio vest da je prestižna nagrada "Najžena 21. veka" potpuno zasluženo stigla u ruke" direktorke "Hanibala".

- Ona je još jedan dokaz vaših uspešnih menadžerskih dostignuća i kruna poslovanja firme "Hanibal" na čijem ste čelu.

Hvala vam i na tome što na najbolji način reprezentujete svoj grad i državu, a mi ćemo kao lokalna samouprava učiniti sve da vam pomognemo kako biste unapredili svoje poslovanje.

Tu, najpre, mislim na unapređenje infrastrukture u Industrijskoj zoni u Bunuševcu, ali sam spreman da saslušam i prihvatim sve vaše predloge - istakao je gradonačelnik.

Milica Dimitrijević se zahvalila na prijemu i dodala da je ovo nagrada udruženja preduzetnika, a da je nominacija stigla od strane žena – preduzetnica.

- Priznanje je kruna dosadašnjeg, tridesetogodišnjeg rada preduzeća "Hanibal" i pre svega potvrda timskog rada u firmi koja je 1989. počela kao radionica, a potom 1995. godine postala i prva porodična fabrika u Industrijskoj zoni u Bunuševcu - kazala je Milica Dimitrijević.

Prijemu je prisustvovala i članica Gradskog veća Vranja Zorica Jović.

PROFIL

Milica Dimitrijević rođena je u Vranju. U rodnom gradu završila je Gimnaziju Bora Stanković, a školovanje potom nastavila na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Tokom studiranja bila je istaknuti član međunarodnih studentskih organizacija AIESEC i AEGEE. Radno iskustvo sticala je u Narodnoj banci Srbije i na Projektu za razvoj konkurentnosti i promociju izvoza - SECEP. Sa ekspertima iz Evrope osnovala je Srpski klaster nameštaja i kao menadžer klastera sarađivala sa svetski poznatim dizajnerima u toj branši. U Vranje se vratila nakon završetka studija, osetivši da može da unese dodatnu dozu energije s ciljem unapređenja rada porodične firme za proizvodnju dušeka. Ženski menadžerski tim, s njom na čelu, već deset godina postiže zapažene uspehe promovišući Vranje, ali i Srbiju na najlepši mogući način.Karakterističan momenat Miličine karijere je onaj kada je na njenu inicijativu u firmi uvedena inovativna linija za proizvodnju džepičastih jezgara, što je bio pionirski poduhvat te vrste ne samo u Srbiji, već i na Balkanu.

Najnovije vesti