Inicijativa Proglas dobitnik godišnjeg priznanja portala Slobodna reč

Godišnje priznanje portala Slobodna reč ove godine dodeljeno je Inicijativi ProGlas, saopšteno je u petak.

Reč je o priznanju koje je ustanovljeno na prvu godišnjicu rada redakcije, 26. aprila 2021. godine, otkad se redovno dodeljuje.

"Ove godine, na četvrti rođendan portala, priznanje ide u ruke inicijativi koja je probudila nadu u društvu koje pod pritiscima, nepravdom i nasiljem prolazi kroz najdužu političku i moralnu krizu u ovom veku.

Inspirativno i nesebično zalaganje inicijatora za zajedničku borbu učešćem na poštenim izborima, posebno je osvetlilo mesta u unutrašnjosti Srbije, poput Vranja, čije su institucije zarobljene a građani u medijskom mraku", saopšteno je iz Slobodne reči.

Zvanično uručenje priznanja inicijatorima ProGlasa biće tokom njihove posete Vranju nakon prvomajskih i uskršnjih praznika, saopštavaju iz redakcije vranjskog portala.

Dosad su ovo priznanje dobijali epidemiolog ZZJZ Vranje Slađan Stanković (2021), Produkcijska kuća This and That (2022) i kolektiv JU Narodni muzej u Vranju (2023).

Portal Slobodna reč osnovan je u Vranju 26. aprila 2020. godine, sa ciljem negovanja ideje o slobodnoj reči.

"Podržavamo odgovornost za javno izgovorenu reč i očuvanje vladavine prava.

Zalažemo se za doslednost, objektivnost i proverenost informacija u izveštavanju građana o svemu što je od značaja za njihovo učešće u društvenom životu i o temama koje se tiču politike, društva, kulture, života pojedinca i slobode u zemlji čiji je strateški cilj članstvo u Evropskoj uniji", poručuju iz Slobodne reči.

Najnovije vesti

Foto ilustracija Vranje News Danas je Đurđevdan »

Srpska pravoslavna crkva (SPC) i vernici u Vranju i Srbiji u ponedeljak slave Svetog Georgija, jednog od devet velikomuč...

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...