Na pragu istorije: Fudbaleri Dinama pred Vojvodinu uzeli četke u ruke (FOTO)

Rekonstrukcija stadiona Jumko u Vranju, na kojem je svoje utakmice do ulaska u Super ligu igrao vranjski superligaš Dinamo, privodi se kraju.

Farbaju se tribine, postavljaju sedišta, sređuju svi detalji potrebni za igranje u fudbalskoj Super ligi Srbije.

Cilj je da Dinamo, posle celih 27 kola gostovanja, što na strani, što u Surdulici kad su formalno "domaćini", konačno počne da igra na svom terenu u Vranju.

U utorak 26. marta, prema najavama, doći će članovi Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Srbije (FSS), koja mora da obavi kontrolu i u slučaju pozitivnog ishoda potvrdi prijem Jumkovog stadiona.

U farbanje tribina i instaliranje sedišta na dograđenoj tribini uključili su se svi koji žele da pomognu, čak i fudbaleri Dinama.

- Fudbaleri su emotivno vezani, kako za klub, tako i za grad.

Bez obzira na to što ne primaju platu svakog dana, od samog početka radova, pre svakog treninga uzimaju lopate, četke i drugi alat i rade rame uz rame sa majstorima, kako bi što pre igrali na svom terenu - izjavio je za lokalnu TV Info puls trener i predsednik Dinama Dragan Antić.

On je dodao da su pare za ove radove obezbeđena "uz pomoć dobrih ljudi".

- To su prijatelji kluba koji znaju da jedva sastavljamo kraj s krajem.

Na stadionu je travnata površina koja je po kvalitetu odmah posle Zvezdinog stadiona, što su potvrdili eminetni ljudi iz Fudbalskog saveza - dodao je Antić.

On je pozvao sve koji su u mogućnosti "da pomognu kako bi fudbalski klub opstao".

Na stadionu se, osim farbarskih radova, postavljaju stolice na tribinama.

Izgrađžene su i nove svlačionice za fudbalere i sudije.

Dinamo bi narednu utakmicu, ukoliko sve bude po planu, trebalo da odigra na svom stadionu u Vranju u subotu 30. marta kada će dočekati Vojvodinu u sklopu 28. kola Super lige.

To bi bila prva utakmica u istoriji koju bi vranjski fudbalski klub odigrao u Super ligi u svom gradu.

U ovoj sezoni Dinamo je samo jednom bio domaćin na ovom terenu u zvaničnoj utakmici i to 17. oktobra 2018. kada je u Kupu Srbije poražen od Crvene zvezde sa 0:2.

Najnovije vesti