Vranjanci eliminisani u Kupu: Dinamo - Crvena zvezda 0:2 (VIDEO)

Crvena zvezda pobedila je vranjski Dinamo u šesnaestini finala Kupa Srbije u fudbalu rezultatom 0:2 (0:1).

Prvi gol za Zvezdu postigao je napadač Nikola Stojiljković u 14. minutu.

U 62. minutu Dejan Joveljić je pogodio za vođstvo Zvezde od 0:2.

U prvim minutima meča poništen je gol Slavoljuba Srnića zbog ofsajda, a nešto kasnije nije priznat ni gol Dejana Joveljića.

Žute kartone dobili su igrač Dinama Nikola Stevanović u 41. minutu i Srđan Babić koji je u poslednjem minutu prvog poluvremena nepropisno srušio Suraku.

Igrač Dinama Marko Stanojević požuteo je u drugom poluvremenu, a Nikola Stevanović dobio drugi žuti, odnosno crveni karton.


Dinamo (4-5-1): Đurić – Stanković, Gašić, N. Stevanović, Jovanović – Jokić, M. Stevanović, Propadalo, Suraka, Ratković – Stanojević.

Crvena zvezda (4-4-2): Popović – Gobeljić, Sumaila, Babić, Hajdin – Srnić, Jovičić, Čaušić, Ebisilio – Joveljić, Stojiljković.

Stadion: Jumko, Vranje

Gledalaca: 4.000

Sudija: Novak Simović (Lovćenac)

Zvezda je od početka bila bolji rival. Dobro se kretao u napadu Slavoljub Srnić, ali je u trećem minutu bio iza leđa odbrane kada je postigao pogodak iz ofsajda.

Njegovi saigrači su lako ulazili u prilike i kazneni prostor Dinama kome će se to osvetiti posle idealnog centaršuta Hajdina za Stojiljkovića.

Bek Zvezde je dobio loptu iz sredine, podigao je i poslao do peterca gde je Stojiljković između dvojice igrača Dinama uklizao i doneo Zvezdi prednost.

Beograđani su mogli u nekoliko navrata i do drugog gola, a prilike su propuštali Sumaila i Ebisilio.

U finišu prvog dela igre, tempo igre je malo opao, iako je Joveljić dao i drugi gol za Zvezdu, još jednom poništen zbog ofsajda kao i 40 minuta ranije.

Drugo poluvreme je počelo odličnom šansom za Čaušića i još boljom odbranom Đurića. Igrači Zvezde su petom kombinovali, lopta je stigla do Čaušića koji je šutirao po zemlji i Đurić mu je odbranio.

Usledilo je desetak "praznih" minuta u kojima je Zvezdi falila završnica akcija, a Dinamu da napad uopšte organizuje.

Tek na pragu punog sata igre Dinamo je posle slobodnjaka Ebisilija istrčao kontru kada je bio primoran da reaguje Popović i izlaskom van svog kaznenog prostora otkloni opasnost po gol Zvezde.

Ebisilio nije mogao da pogodi mrežu, ali je u 61. minutu lepo podigao loptu i pronašao Simića koji je sa gol-aut linije vratio loptu u peterac, a Dejan Joveljić je lagano plasirao u gol za 2:0.

Nakon toga je Joveljića na terenu zamenio Jevtović, a Zvezda je čuvala prednost i u sporijem tempu vrebala treći pogodak.

Jedino uzbuđenje je u 85. minutu bio crveni karton za Nikolu Stevanovića posle starta nad Hajdinom, pa je Dinamo meč u završnici igrao sa desetoricom na terenu.

Najnovije vesti