Na jesen novi roman vranjskog novinara i pisca Vojkana Ristića

Odlomak iz novog romana vranjskog novinara i pisca Vojkana Ristića objavljen je u leskovačkom časopisu "Naše stvaranje", koji izlazi šezdeset šest godina, a izdaje ga Leskovački kulturni centar.

Autor za Vranje News kaže da je reč o priči "o našoj zaverenosti u zaverama".

- U pobedama, kada se gubi ljudsko dostojanstvo, a dobija zaštitnički plah utehe u pokvarenjaštvu, često je na štetu i onih najbližih.

Mnogo je junaka, a svi su jedinstveni po tome što se i danas mogu videti u jednom modernom obliku - navodi Ristić za naš portal.

On dodaje da je njegov najnoviji roman "priča iz današnjosti koju nismo pročitali juče".

- Teška kao smrad, opasna kao nevaspitanje, luda kao utisak o lažnoj sreći - kaže Ristić za Vranje News.

Njegov prvi roman "Engleski izdavač", podsećanja radi, bio je u najužem izboru za nagradu "Dragiša Kašiković" izdavačke kuće "Srpska reč" u Beogradu.

Nominovan je i za proznu nagradu "Stevan Sremac".

- Nadam se da će novi roman biti na usluzi čitaocima do kraja godine, a na njemu sam radio paralelno sa prvencem duže od tri godine - kaže Ristić, kome će ovo biti petnaesta objavljena knjiga.

PROFIL

Vojkan Ristić rođen je u Vranju 1966. godine. Diplomirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Piše i radi u Vranju kao novinar dnevnog lista "Danas". Dosad je objavio 14 knjiga; više naslova aforizama, knjigu "Ključevi" (ratni zatvorski zapisi, 2003), Ključevi 2 (drugo izmenjeno izdanje, 2004), Jug Srbije i status Kosova - kako dalje? (zbornik diskusija i tekstova, 2007), Made in Vranje (Dragomir Dragan Tomić "Simpo" - tehnologija jedne karijere, 2007), Bajka za sva godišnja doba (kratke priče, 2012), Engleski izdavač (roman, 2018) i Dosije novinar (eseji o novinarstvu, 2018).

Najnovije vesti