Ristićeva ostavka na članstvo u UO Udruženja književnika Vranja

Vranjski novinar i publicista Vojkan Ristić objavio je da napušta članstvo u Upravnom odboru Udruženja književnika Vranja (UKV).

U pismu redakciji Vranje News-a Ristić je saopštio kako ima potrebu da iznese vlastitu argumentaciju "da ne bi bilo drugačijih tumačenja i zloupotrebe od pojedinih funkcionera vladajuće koalicije".

- Obaveštavam javnost da sam podneo ostavku na mesto člana UO UKV-a iz vrlo jasnih razloga koji predstavljaju refleksiju na uvođenje jedne časne ideje u mehanizam politike.

Želim da otvoreno kažem da je korisno nastaviti sa podrškom izdavačkoj delatnosti autora sa juga Srbije, na čemu sam i sam zahvalan.

No, UKV nije i ne sme biti nečija "penzionerska tezga", a pogotovu ne novopečenom članu SNS-a.

Ja, kao Vojkan Ristić, ostajem verodostojan onome što se ne zove potkradanje, interes od deset ili koliko već procenata, stalno kukanje da dim ima miris, osim kada u zadimljenom prostoru ima širine za lične interese - napisao je Ristić.

On nije negirao i neke "vlastite greške".

- Priznajem naivnost, ali zato javno ne pristajem na ono što sam, ipak, čini mi se na vreme shvatio u slučaju ovlašćenog lica za zastupanje UKV-a, člana vladajuće stranke što je njegovo ljudsko pravo i izbor.

UKV nije stvoreno da bude zupčanik za pojedince koji i na ovaj način pokušavaju da misle na druge, a u stvarnosti žele samo za sebe.

Detaljnije o aktivnostima UKV-a u narednom obraćanju - naveo je Vojkan Ristić, potpisujući se kao "bivši član UKV-a".

Vojkan Ristić rođen je u Vranju 1966. godine. Diplomirao je žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Piše i radi u Vranju kao novinar dnevnog lista "Danas". Dosad je objavio knjige: Sumnjive misli (aforizmi, 2002), Ključevi (ratni zatvorski zapisi, 2003), Ključevi 2 (drugo izmenjeno izdanje, 2004), Javna tajna (aforizmi, 2004), Pogled sa Prokletija (aforizmi, 2006), The Keys (Wartime Prison Diary of Arrested Journalist from Vranje, 2006), Jug Srbije i status Kosova - kako dalje? (zbornik diskusija i tekstova, 2007), Made in Vranje (Dragomir Dragan Tomić "Simpo" - tehnologija jedne karijere, 2007), Knjiga otisaka (aforizmi, 2008), Da pukneš (zbornik aforizama sa još troje autora, 2011), Afoteka (zbornik aforizama sa grupom autora, 2012), Bajka za sva godišnja doba (kratke priče, 2012), Engleski izdavač (roman, 2018) i Dosije novinar (eseji o novinarstvu, 2018).

Najnovije vesti