Mustafa Zavetnicima, poslednji put: Odje.ite fašistička đubrad

Vranje - "Odje.ite fašistička đubrad", doslovce je na srpskom jeziku preko Fejsbuka Zavetnicima poručio predsednik Nacionalnog saveta Albanaca (NSA) Ragmi Mustafa, reagujući na njihovo saopštenje o himni u kome ga je ova partija označila kao čoveka po čijoj inicijativi himna Bože pravde prvog dana nove školske godine nije emitovana u školama opština Bujanovac i Preševo gde se nastava izvodi na albanskom.

Kako pišu Bujanovačke, Mustafa je na Fejsbuku podsetio da je ovo saopštenje potpisao Dragan Nikolić Nika, okružni lider Zavetnika u Vranju, koga predsednik NSA naziva "Talibanom iz Vranja".

"Ovo je već treći put da mi javno preti klerofašistička politička organizacija koju su formirali naprednjaci, navodno u ime srpskog patriotizma", naveo je Mustafa.

On je ocenio da saopštenje za javnost Zavetnika "dokazuje njihov "zaostali primitivni mentalitet", dodajući da poslednji put reaguje na njihovo "ponižavajnje, omalovažavanje i klevete".

"Razuzdani ološ i društveni i ljudski talog u srednjevekovnom maniru poput talibana otvara vatru saopštenjima protiv zamišljenog neprijatelja koga treba uništiti", navodi Mustafa vlastitoj Fejsbuk objavi.

Dodo je da se ne plaši i da neće odustati od svojih ciljeva da služi, kako je naveo, "Albancima Preševske doline".

"Beskorisni ste poput nekih ministara prljave prošlosti", zaključio je Mustafa.

Prošle sedmice Mustafa i Nikolić su vodili žestoku polemiku o inicijativi Zavetnika za preimenovanje Pčinjskog okruga u Vranjski.

Najnovije vesti