MUP: Od ponedeljka pojačana kontrola vezivanja sigurnosnih pojaseva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima od ponedeljka 11. do nedelje 17. marta, najavljeno je iz MUP-a Srbije.

Kontrola će pre svega biti usmerena na sankcionisanje vozača koji ne koriste sigurnosne pojaseve, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i ka onim vozačima koji decu prevoze na nepropisan način.

Prema rezultatima najnovijih istraživanja Agencije za bezbednost saobraćaja, procenat korišćenja pojasa na prednjim sedištima u Republici Srbiji je oko 83 odsto, a na zadnjim sedištima svega 12 procenata.

Takođe, prema podacima ove Agencije, tek oko 52 odsto roditelja prevozi svoju decu u vozilima na zakonom propisan način.

Od početka 2019. godine, u svojstvu vozača ili putnika u motornim vozilima, poginulo je 15 osoba koje nisu koristile sigurnosni pojas, od kojih je šestoro zadobilo smrtne povrede usled ispadanja iz vozila.

Ova međunarodna akcija počeće u ponedeljak u svih 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija).

Najnovije vesti

Vladimir Pištalo. Foto Vranje News Vladimiru Pištalu Borina nagrada »

Vladimir Pištalo je prošle i ove godine dva puta bio gost Vranja.Najpre u okviru vlastite književne večeri u sklopu Knji...