Bezbednost u saobraćaju: Sedamdeset porodica dobilo besplatna auto sedišta

Sedamdeset porodica iz Vranja dobilo je besplatna auto-sedišta za prevoz dece u automobilu u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja.

- Zamenik gradonačelnika Vranja Nenad Antić potencirao je da je lokalnoj samoupravi važno da deca budu bezbedna u saobraćaju.

- Grad već četvrtu godinu zaredom deli besplatna auto sedišta za decu, a cilj nam je da u budućnoti za svako novorođeno dete obezbedimo auto sedište.

S obzirom na to da su istraživanja pokazala da samo 40 odsto roditelja koristi ovaj vid zaštite, ovom prilikom apelujem da se auto sedišta obavezno koriste s ciljem povećanja bezbednosti dece u saobraćaju - rekao je Antić na skupu u Skupštini grada Vranja.

Marijana Jovanović iz Agencija za bezbednost saobraćaja istakla je da je cilj ove akcije edukacija roditelja za pravilno korišćenje auto sedišta i da je veoma važno da se sedišta uvek koriste, kako bi se deca zaštititila na pravi način.

Predstavnici Agencije za bezbezbednost saobraćaja održali su i kraću obuku za roditelje o načinu korišćenje auto sedišta.

Najnovije vesti