Zakazana konstitutivna sednica SO Bujanovac: Najavljen ulazak SNS u vlast

Na zahtev 14 odbornika Demokratske partije (DP) Nagipa Arifija i Pokreta za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua za petak 17. jun zakazana je konstitutivna sednica Skupštine opštine Bujanovac.

Ovu informaciju je za portal Bujanovačke potvrdio odbornik Stojanča Arsić, koji je kao najstariji sazvao sednicu.

- Odbornici DP i PDP su zahtevali zakazivanje, a da li su obezbedili većinu od 21 odbornika ne znam.

Znam da je na dnevnom redu verifikacija mandata, svečana zakletva, kao i izbor predsednika skupštine, potpredsednika i sekretara – rekao je Arsić.

Nenad Mitrović, šef bujanovačkih naprednjaka koji uveliko pregovaraju sa Arifijem u vezi sa formiranjem vladajuće većine, demantovao je da su dve najjače grupacije sa po 10 odborničkih mandata – koalicija oko SNS-a i DP, postigle dogovor.

- Nema dogovora, ništa nije potpisano, ali nastavljamo razgovore u narednim danima – rekao je Mitrović za Bujanovačke u sredu.

Po nezvaničnim informacijama koaliciji DP-SNS-PDP trebalo je da se priključi i Alternativa za promene sa svoja tri odbornika, ali je ova stranka najverovatnije ispala iz kombinacije.

Ranije u sredu iz Partije za demokratsko delovanje (PDD) Šaipa Kamberija saopšteno je da su se Mitrović i Arifi već dogovorili, a da je "lakrdija zvana koalicija albanskih stranaka završena".

Najnovije vesti