Ministarstvo finansira projekat Zelena gimnazija

Udruženje građana "Naš svet, naša pravila" dobilo je sredstva na konkursu Ministarstva zaštite životne sredine za realizaciju projekta "Zelena Gimnazija".

Svečano potpisivanje ugovora bilo je u petak 12. jula u prostorijama ministarstva u Beogradu, a realizacija projekta zvanično je počela 15. jula i trajaće pet meseci.

- U ministarstvu su uvideli važnost ovog projekta ka njegovom cilju, a to je restauracija, uređenje i ulepšavanje dvorišta Gimnazije Bora Stanković kako bi se učenicima obezbedio adekvatan prostor za odmor i rekreaciju.

Nema sumnje da bi bez ogromne podrške pružene od strane partnera realizacija "Zelene Gimnazije" bila nemoguća i neizvodljiva - navode iz ovog udruženja.

Projektom je predviđeno uređenje celog dvorišta gimnazije, centralnog prilaza školi, restauracija letnjikovca u sklopu kojeg će biti podignut tunel kao prilaz istom, postavljanje drvoreda, popločavanje staza u parku ispred škole i uređenje rasvete oko škole.

- Ovaj projekat predstavlja nastavak projekta "Savremeni kutak", koji je takođe realizovalo udruženje "Naš svet, naša pravila" na konkursu Vojvođanske banke, a u okviru programa "Odgovorno u zajednici".

Taj projekat imao je za cilj pružanje modernije i efektnije edukacije podsticanjem samostalnog istraživanja i radoznalosti kod učenika.

Oba projekta doprinose unapređenju gimnazije kao obrazovne ustanove, s obzirom na to da "Zelena Gimnazija" nastoji da gimnazijalcima pruži uređen prostor za odmor i razonodu, kao i da učini da okolina škole bude sređena koliko i njena zgrada posle renoviranja iz 2013. godine.

Radovi će biti završeni do 30. novembra ove godine - poručuju iz vranjskog udruženja iz koga za "pomoć i podršku grada" posebno zahvaljuju većnici za kulturu Zorici Jović.

Partneri u ovom projektu su JP Vodovod, JP Parking servis, JKP Komrad i JP Urbanizam i izgradnja Vranja.

Najnovije vesti