Udruženje Naš svet naša pravila zaslavilo krsnu slavu

Udruženje građana „Naš svet, naša pravila“ objavilo je da su njegovi članovi odlučili da stanu pod okrilje jednog svetitelja, „kome će se kao svom molitveniku pred Gospodom obraćati i koga će kao zaštitnika udruženje poštovati“.

- Odlučili smo da preuzmemo jednu godišnju versku-svetkovinu i redovno je obeležavamo i poštujemo.

Za svoju krsnu slavu odabrali smo Bogojavljenje, koje se obeležava 19. januara i predstavlja jedan od petnaest najvećih hrišćanskih praznika, kada se prema Bibliji posle krštenja Isusa Hrista u reci Jordan, Sveti Duh u vidu goluba spustio na rame Isusovo i začuo se glas Boga Oca s neba.

Time se Bog javio u tri ličnosti: Oca, Sina i Svetog Duha.

Kako nalažu običaji, prostoriju koja predstavlja sedište udruženja u okviru vranjske Gimnazije Bora Stanković osveštao je protojerej Siniša Piljanović, sa đakonom Aleksandrom i čtecom Nenadom – kaže se u saopštenju.

Predsednik udruženja Gordana Nikolić i još dva člana, Đorđe Stojanović i Anja Kafedžiska isekli su slavski kolač u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Vranju.

- Specijalna gošća, koja se zbog velike saradnje i prijateljstva može smatrati delom porodice, bila je predstavnca Gimnazije, direktorka Suzana Mišić Stanković, koja je svojim prisustvom uveličala ovo slavlje.

Uz plamen slavske sveće i miris tamjana prvi slavski dan ova porodica, koja broji sedamnaest članova, provela je u miru i ljubavi, koji su bili kruna divne praznične atmosfere, s nadom da će narednih godina na ovaj, njima sveti dan, uz njih biti mnogobrojni saradnici i prijatelji – dodaje se u tekstu saopštenja Udruženja "Naš svet, naša pravila".

Najnovije vesti