Millennium Team posle tri godine postupka povukao tužbu protiv Vranje News-a

U Višem sudu u Beogradu, pozitivno po portal Vranje News i njegovog urednika, okončan je sudski postupak po tužbi Milenijum Tima (Millennium Team d.o.o. Beograd) protiv ovog vranjskog medija za navodnu povredu poslovnog ugleda te kompanije.

Postupak je okončan povlačenjem tužbe, kojom je najpre traženo 100.000 evra, a potom 100 evra od CEDEM-a, osnivača portala Vranje News, i glavnog urednika Dejana Dimića, zbog objavljenog novinskog izveštaja sa konferencije za medije Narodne stranke iz februara 2021, na kojoj su pominjani detalji iz poslovanja ove kompanije.

Sudija Višeg suda u Beogradu Jelena Kilibarda, u parnici Millennium team-a protiv osnivača vranjskog medija i njegovog urednika, donela je 6. februara rešenje kojim se utvrđuje da je tužba u ovom postupku povučena.

Rešenjem se obavezuje tužilac Millennium Team da tuženima, kao solidarnim poveriocima, "nadoknadi troškove parničnog postupka u roku od petnaest dana od prijema sudskog rešenja, sa zakonskom zateznom kamatom koja počev od izvršnosti presude do isplate".

Podsećanja radi, Millennium Team je tužbu podneo u martu 2021. godine.

Odloženo je od tada više ročišta, uglavnom zato što sudu nisu pristupali zakonski zastupnici Millennium team-a Stojan Vujko i Ivan Bošnjak.

Tokom ročišta, njihov zastupnik Nina Marinac obavestila je sud da tužioci odustaju od saslušanja Vujka.

U toku postupka jednom je promenjen sudeći sudija.

Advokati odbrane protivili su se odlaganjima, budući da se više puta put zastupnici Millennium-a, koji su trebalo da budu saslušani, nisu pojavljivali pred sudom.

Podsećanja radi, prvobitno se u predmetu spora tražila naknada materijalne štete od 100.000 evra, a potom je taj tužbeni zahtev smanjen na 100 evra.

Probleme sa tzv. SLAPP tužbama u to vreme imalo je nekoliko medija sa juga Srbije.

Nakon konferencije za medije Narodne stranke u Vranjskoj Banji, na kojoj je govorio Vuk Jeremić, Millennium Team je podneo tužbu u vezi sa navodnom uzročno posledičnom vezom zbog koje je, smatrali su, navodno nastala šteta za njih u vidu "pada vrednosti tužiočevog žiga na tržištu u odnosu na vremenski period pre objavljivanja informacije".

Millennium Team je beogradska kompanija koja u poslednjih nekoliko godina obavlja gotovo sve infrastrukturne radove na rekonstrukciji fekalne kanalizacije na području grada Vranja, ali i širom Srbije.

To uglavnom čine u sklopu projekta Čista Srbija.

U Vranjskoj Banji privode kraju izgradnju glamuroznog hotelskog kompleksa.

Njihova pretežna delatnost je građevinska infrastruktura.

Komentari

BRAVOOO... BRAVOOO... za redakciju Vranjenews. Pritisak je bio ogroman, ali novinarska pravda je eto, stigla.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...