Manić potpredsednik i član IO JS, desetoro sa juga u Glavnom odboru

Dejan Manić Manda, predsednik vranjskog dobora Jedinstvene Srbije, izabran je za potpredsednika te stranke na četvrtoj redovnoj izbornoj skupštini JS, koja je u subotu održana u beogradskom Sava centru, saopštava GrO JS.

Za predsednika Jedinstvene Srbije očekivano i jednoglasno izabran je dosadašnji lider Dragan Marković Palma.

Članovi novog saziva Glavnog odbora JS iz Vranja su Dejan Manić, predsednik GrO JS Vranje, odbornici Goran Stojković, Ivana Kažić, Katarina Milanović i Nebojša Arsić, kao i Miloš Stamenković, član gradskog odbora takođe iz Vranja.

Lela Stefanović, predsednik OO JS Preševo, i potpredsednik Boban Filipović, kao i predsednik JS Bujanovca Branislav Lukić i potpredsednik Slobodan Trajković, takođe su izabrani za članove Glavnog odbora.

Dejan Manić je i novoizabrani član Izvršnog odbora Jedinstvene Srbije.

- Mi iz Jedinstvene Srbije smo u protekle četiri godine pokazali da može da se radi nešto dobro za Srbiju, a da se pritom nemaju ministarske funkcije.

Naš moto je poštujte ono što obećate građanima na izborima - rekao je na izbornoj skupštini lider stranke Dragan Marković Palma.

Marković je potencirao značaj posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kini, kada je dogovoren izvoz piletine, jer su nekoliko dana nakon toga dve jagodinske fabrike, u prisustvu kineskog ambasadora Li Mancanga, potpisale ugovore o izvozu piletine.

- Hvala Jedinstvenoj Srbiji što je u teškim vremenima bila uz Srbiju i donosila teške odluke, i što se borila i nije bežala od odgovornosti.

Na tome vam beskrajno hvala gospodine Markoviću, hvala i SPS-u - rekao je na izbornoj skupštini JS predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a prenosi JS u svom saopštenju.

Prvi potpredsednik Vlade, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić kazao je da se Srbija od 2012. godine, od kada je sadašnja koalicija na vlasti, "promenila do neprepoznatiljivosti", te da je "prevazišla tešku situaciju".

Skupštini je, kako se navodi, prisustvovalo 3.750 delegata iz 140 gradskih i opštinskih odbora širom Srbije.

Iz Vranja je bilo prisutno 300 delegata.

Najnovije vesti