Dejan Manić novi potpredsednik Jedinstvene Srbije (FOTO)

Na četvrtoj izbornoj skupštini Jedinstvene Srbije, koja je održana u subotu u Sava Centru, za potpredsednika Jedinstvene Srbije izabran je predsednik vranjskog odbora JS Dejan Manić.

Na izbornoj skupštini JS učestvovalo je oko 300 delegata iz Vranja.

Dejan Manić rođen je 1973. godine.

Osnovnu i srednju školu završio je u Vranju, Ekonomski fakultet u Prištini, a trenutno je na master studijama ekonomije u Beogradu.

Počeo u Delta Fungiju, pa u Delta Agraru, a onda kao član G17 plus postao prvi direktor tek osnovanog Skijališta, sada je funkcioner u Turističkoj organizaciji Vranje.

Odbornik je u Skupštini grada Vranja u drugom sazivu.

Bio i kandidat za poslanika.

Predsednik je Gradskog odbora JS Vranje.

Oženjen je i ima ćerku.

Na skupštini stranke u Beogradu, kojoj je prisustvovalo 3.750 delegata iz 140 gradskih i opštinskih odbora, Dragan Marković Palma ponovo je izabran, i to jednoglasno, za predsednika JS.

Izbornoj skupštini JS prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ambasadori Kine, Palestine, Kube, Kipra, diplomatski predstavnici ambasada u Srbiji i drugi gosti.

Prema statutu JS, stranka ima 5 potpredsednika, a Manić je jedan od njih.

- Osnovni zadatak potpredsednika stranke jeste da pomažu, kako predsedniku, tako i zameniku predsednika u sprovođenju odluka organa stranke.

Za svoj rad odgovorni su predsedniku stranke, njegoovm zameniku i skupštini.

Potpredsednici se biraju na period od četri godine na redovnoj Izbornoj skupštini stranke, tajnim glasanjem.

Za potpredsednika stranke mogu biti izabrani kandidati koji su dobili većinu glasova od ukupnog broja prisutnih delegata na Skupštini - piše u Statutu JS.

Najnovije vesti