Manić: Odbornici opozicije imali isti tretman kao i ostali (VIDEO)

Nije mi jasno čime su to odbornici opozicije bili nezadovljni u radu Skupštine grada Vranja.

Novi poslovnik dao bi im veća prava nego što su svi odbornici imali do sada - izjavio je na konferenciji za medije u skupštinskom holu Dejan Manić, lider Jedinstvene Srbije, partije koja je u Vranju deo vladajuće većine.

On je ovako reagovao na odluku opozicionih odbornika da od ponedlejka 11. marta bojkotuju sve buduće sednice ovog saziva parlamenta.

- Ne vidim šta je bilo sporno u tretmanu koji su imali.

Niti su nečim uvređeni, niti povređeni.

Nikad nisu kažnjeni, čak ni opomenuti nekom drastičnom merom od strane predsednika skupštine - kazao je Manić nakon što su odbornici opozicije saopštili da će ubuduće bojkotovati rad parlamenta.

Postavlja se, dodao je, pitanje "da li su to sve odbornici opozicije".

- Podsećam javnost da je jedan od njih osmoro bio odbornik Jedinstvene Srbije koji nas je napustio i postao odbornik Narodne stranke.

Mi se nismo bunili, ali da li je to demokratija?

Da li su iz NS izašli na izbore i osvojili taj mandat? Nisu - ukazao je Manić.

On je izneo stav da opozicija svoja prava "može da traži isključivo na izborima".

- To je najlegalniji i najlegitimniji način za dolazak na vlast, mehanizam gde se vrednuju program i rezultati rada stranaka i građani nam svojim glasom daju legitimitet da ih sutra predstavljamo u skupštini.

Bojkot skupštine je za opoziciju loš potez i smatram da je skupština jedino mesto gde oni treba da izražavaju nezadvoljstvo, a ne ulica i potesti - zajključio je Manić.

Najnovije vesti