Lalatović: Protiv Dinama na pobedu, ali to nije naivan tim

Očekuje nas težak duel sa Dinamom u Surdulici.

Igraće se u teškim uslovima, u noćnom terminu, po izuzetno hladnom veremenu, tako da nam neće biti lako da ostvarimo cilj.

Teren je tamo specifičan i manjih je dimenzija, što će nam dodatno otežati posao.

Ono što je dobro je da smo mi ove sezone već igrali na tom stadionu, kada smo savladali Radnik sa 2:1, tako da znamo kako da se pripremimo za te uslove - rekao je šef stručnog štaba niškog Radničkog Nenad Lalatović, uoči utakmice 18. kola Super lige koju će njegov tim odigrati a vranjskim Dinamom u subotu od 18 sati na Gradskom stadionu u Surdulici.

Iako je njegov tim favorit prema svim parametrima, Lalatović je oprezan pred ovaj meč.

- Najviše se plašim ovakvih utakmica, koje su po svima unapred dobijene.

Dinamo jeste na poslednjoj poziciji, ali to nije naivan tim.

Mi smo detaljno analizirali pet njihovih poslednjih mečeva u Surdulici i videli da su oni na svim tim duelima stvarali veliki broj šansi i samo zbog nedostaka sreće ostajali bez bodova.

Sigurno je da će Dinamo biti veoma motivisan protiv nas.

Imaju kvalitet u fazi napada, imaju visoke štopere, dobri su na prekidu i moraćemo da budemo veoma oprezni.

Ako ne budemo maksimalno koncetrisani tokom svih 90 minuta na tom malom terenu, oni bi mogli da nam naprave probleme - mišljenja je Lalatović.

Zbog poveda trener Radničkog neće moći da računa na Sašu Stojanovića i Sinišu Babića, dok će se golman Mladen Živković vratiti među 18 igrača.

Na blaže povrede se žale Đorđe Crnomarković i Taras Bondarenko, ali bi oni trebalo da budu u konkurenciji za startnu postavu.

U Dinamu su dva igrača suspendovana (golman Urož Đurić i fudbaler Lazar Đokić), još dvojici preti suspenzija, a sa Jovanom Zucovićem klub je raskinuo saradnju.

Niški tim u ovaj duel ući će kao drugoplasirani na tabeli sa 38 bodova, dok je Dinamo na poslednjem 16. mestu sa svega sedam bodova.

Radnički je u prvom delu sezone savladao Dinamo kao domaćin rezultatom 2:0.

Najnovije vesti