Kosovski ministar zdravlja: Albanci sa juga mogu slobodno da se leče u Srbiji

Vranje - Došao sam u Bujanovac kako bih poručio gađanima da se slobodno leče i za zdravstvene usluge javljaju ustanovama u Srbiji, rekao je kosovski ministar zdravlja Armend Zemaj.

On je iz bujanovačkog Doma zdravlja poručio građanima da ne trebaju da se osećaju uplašeno i ugroženo, posebno onima kojima je potrebna hospitalizacija u ustanovama van Bujanovca.

Prema njegovim rečima, saradnja između kosovskog i Ministarstva zdravlja Srbije po pitanju pandemije je odlična.

Zemaja je na ulazu u Dom zdravlja sačekala direktorka Lela Jovanović sa grupom zaposlenih, koja ga je upoznala sa epidemiološkom situacijom u Bujanovcu.

Ona je naglasila da je posetu Zemaja odobrilo Ministarstvo zdravlja.

- Dom zdravlja Bujanovac, kao i ceo zdravstveni sistem u Srbiji, ne deli pacijente po nacionalnosti, i nikada to nije činio - poručila je Jovanovićeva.

Dodala je da je ustanova dobro snabdevena opremom i materijalom i da Ministarstvo zdravlja Srbije reaguje na svaku potrebu.

Ponovila je da je najveći problem što se veliki broj građana uprkos simptomima, i pored brojnih apela, ne javlja lekarima već se leče sami.

Gost iz Prištine je još jednom kazao da je neophodno da građani poštuju mere zaštite i slušaju savete direktorke i ostalih lekara Doma zdravlja.

Zemaj je u Bujanovcu razgovarao i sa opštinskim rukovodstvom i čelnicima Nacionalnog saveta Albanaca, a posetu jugu Srbije nastavio je boravkom u Preševu.

U Bujanovcu je do 8. avgusta 15 osoba preminulo od posledica korone, a virus je od početka pandemije registrovan kod 154.

Komentari

Ma cekaj bre pa ko je ovde lud? Nase ministarstvo dozvoljava posetu tamo nekom ministru nepostojece drzave i docekuje ga direktorka ZC. Da nisam nesto promasio a zar se mi ne borimo kako kaze nas predsednik protiv priznanja drzavnosti KIM a ovamo ugoscujemo i dajemo priznanja njihovim ministrima. Sramota.

Najnovije vesti